Annons:

Kevin togs hårt av polarna: ”Fick ett par crosscheckingar”

Kevin Pettersson fick lämna isen som vinnare mot gamla laget. Foto: Linus Johansson

Kevin togs hårt av polarna: ”Fick ett par crosscheckingar”

Inför den här säsongen lämnade Kevin Pettersson Åseda IF för spel i Virserums SGF. I dag visade han polarna att han gjorde rätt val.
– Jag lär väl inte pika dem allt för mycket, det är ju tidigt på säsongen, skrattar Kevin Pettersson.

Annons:

Kevin Pettersson har spelat i Åseda i hela karriären, förutom en kort utflykt till Virserum för ett par år sedan. Till den här säsongen lämnade han moderklubben för derbyrivalen VSGF. Det ångrar han knappast i dag efter att hans nya lag vunnit mot hans gamla med 7-2.

– Det var kul att möta Åseda, det var ju första gången för mig. Jag ska inte säga annat än att det var lite spänt i början. Det var skönt att vi fick en så bra start (4-0 efter en period), då släppte det lite inte bara för mig utan för hela laget, säger Kevin Pettersson.

Känslan över att besegra Åseda?

– Jag bor och jobbar i Åseda och stöter på mycket folk runt hockeyn där och har många polare i laget så det är klart att det är skönt. Sen lär jag väl inte pika dem allt för mycket, det är ju tidigt på säsongen.

Inte varit inne på något baklängesmål

VSGF-spelaren har en oöm spelstil och togs stundtals hårt av sina polare och tidigare lagkamrater.

– Jag fick ett par crosscheckingar i ryggen, men det kanske jag hade fått mot alla lag. Det är kul med lite känslor på isen, skrattar Kevin Pettersson.

På papperet har Virserum två producerande kedjor och en tredjekedja, med bland annat Kevin Pettersson, som har en helt annan roll.

– Tredjekedjan har inte släppt in ett enda mål på de fem första matcherna. Alla har en roll och vi har hittat vår. Vi vet att de andra två kedjorna går plus och gör vi vårt så vinner vi matcherna, säger Kevin Pettersson.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt