Annons:

Belysningsbytet i ishallen är klart tidigare än planerat

Belysningsarbetet i Virserums ishall är klart och det gick snabbare och smidigare än vad de hade tänkt sig. Foto: Ossian Mathiasson

Belysningsbytet i ishallen är klart tidigare än planerat

Ishallen i Virserum har utrustats med ny belysning under den senaste tiden och arbetet blev klart en vecka tidigare än planerat.
– Vi trodde inte att det skulle gå så fort men det har flutit på jäkligt bra, säger Fredrik Lönngren i VSGF:s hockeystyrelse.

Annons:

Belysningen i Virserums ishall har varit utsliten i många år och det går inte att få tag i sådana lampor som krävs längre. 

Hultsfreds kommun och Sparbanken gick in med ekonomiskt stöd för att klubben ska kunna byta ut belysningen.

Bytet är klart 

Bytet inleddes den 13 december och enligt ursprungsplanen skulle hallen vara stängd fram till den 7 januari men nu kommer glädjande besked att belysningsarbetet är klart. 

– Vi har kommit så långt att vi kan släppa på för träning och allmänhetens åkning igen, vilket känns väldigt bra. Vi trodde inte att det skulle gå så fort men det har flutit på jäkligt bra, säger Fredrik Lönngren.

Ett 20-tal ideella krafter har gjort i princip allt arbete förutom själva elinstallationen och Lönngren hyllar de frivilliga krafterna. 

– De har gjort ett jättejobb och jobbat hela dagarna. Det har inte hängt upp sig någonstans och för elektrikerna har det gått lika bra, säger han. 

Allmänhetens åkning öppnar i morgon

Vid lunchtid på fredagen blev de helt färdiga med arbetet och på eftermiddagen gjorde a-laget sin första träning i hallen på ett bra tag. 

Vad säger du om resultatet?

– Jag har inte sett hur det ser ut när hela belysningen är tänd men jag var nere i går kväll och då lyste tre rader. Man ser att det är en mycket jämnare belysning och folk har förstått att det är nödvändigt att vi byter belysning när vi har haft stora skuggiga partiet på isen.

Allmänhetens åkning öppnar i morgon (lördag) och håller öppet från lördag till nyårsafton (måndag) i fem timmar per dag. Från och med onsdag håller de öppet som vanligt. 

"Hade kostat oss 100 000 kronor"

Det är ett bra besked till de som inte har kunnat åka skridskor i ishallen under jullovet. 

– Folk har givetvis frågat mig om varför vi gör det nu när det är lovdagar. Jag förstår reaktionen och samtidigt så måste vi göra det när vi har is i och med att vi inte kan vara ute och köra när det inte är säsong, då ligger rören i sand. Skulle vi ha gjort det efter säsongen så hade vi behövt behålla isen i två-tre veckor längre och det hade kostat oss 100 000 kronor, säger han och lägger till:

– Vi trodde att det skulle vara klart till nästa helg så det blev klart en vecka tidigare än väntat. Jag la också in lite luft i min tidsplan, det måste man alltid göra. Man vet inte hur arbetet flyter på men det har gått fantastiskt och det blir riktigt bra belysning.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt