Annons:

Lättnad efter VSGF:s seger: ”Fått höra både det ena och det andra”

Fredrik Pettersson var lättad efter Virserums trepoängare i kväll. Foto: Linus Johansson

Lättnad efter VSGF:s seger: ”Fått höra både det ena och det andra”

Efter en blytung inledning på Allettan visade Virserums SGF klass i kväll. 9-6 på hemmaplan skickade hem IK Guts med deras första förlust för säsongen.
– Det var en match där hjärtat fick jobba hårt, säger Virserumstränaren Fredrik Pettersson med ett brett leende.

Annons:

Det var förstås stor glädje efter att Virserum spelat hem sin andra trepoängare på sex matcher i Alltrean. Men framförallt var det lättnad.

– Man är stolt efter en sådan här match och i omklädningsrummet känner man att killarna är lättade. Vi har krav på oss själva, ingen behöver tala om för oss när vi är bra eller dåliga utan vi vet vad vi vill. Killarna var jäkligt bra i dag, de gick ihop som ett lag, säger Fredrik Pettersson.

Fokus på rätt saker

VSGF-tränaren säger att han hade en bra känsla inför matchen.

– Vi har pratat mycket om att vi måste studsa tillbaka och ta lite ansvar. Killarna har fått höra både det ena och det andra efter de tidigare matcherna. Men jag trodde på oss inför den här matchen och jag såg på killarna att ”nu är det allvar”.

Hemmalaget tog ledningen halvvägs in i den första perioden, men fick ändå lämna isen i ett 2-1-underläge efter den första tredjedelen.

– Jag tycker att vi var det bättre laget första tio. Sen kvitterade de med ett klassavslut och gjorde 2-1 i slutet på en otroligt billig utvisning. I det läget kände jag att vi ska inte sjunka och bli irriterade utan istället lägga fokus på rätt saker och det skötte killarna i dag.

”Strypa blödningen”

Den andra perioden blev rena rama vilda västern till en början innan hemmalaget kopplade ett målmässigt grepp och gick fram till 6-4 inför den avslutande akten.

– Det blev mål på mål på mål. I det läget handlade det om att strypa blödningen och till slut vann vi ju den perioden med 5-2, konstaterar Pettersson.

Taktiken inför sista perioden?

­– Jag sa till grabbarna att behålla taktpinnen och gå ut och njuta.

Det gjorde Virserum och till slut blev det alltså seger med 9-6.

– Skitkul och skönt att få ett kvitto på vad vi kan och studsa upp på vinnarbanan igen. Det blir betydligt lättare att åka till Osby på söndag efter den här insatsen.

Många klev fram

I hemmalaget dominerade den nykomponerade femman med Simon Dahl, Christoffer Velander, Jim Nordh, Markus Jardebrink och Alexander Andersson totalt. Femman var inblandad i stort sett i samtliga mål.

– De var riktigt bra i dag. Sen får man inte glömma laget. Det var många som gjorde bra prestationer som inte syns i protokollet.

Poängbäst blev Simon Dahl med fyra mål och tre målgivande passningar.

Kommentar?

– Det är bara tacka och ta emot. Och någonstans, om man får säga så, och det måste jag få säga som tränare, så har han inte varit tillräckligt bra i de andra matcherna i Alltrean. Han har verkligen inte presterat på den nivån han kan och det tror jag att han känner själv också även om vi inte har pratat så mycket om det. I dag var det en helt annan Simon, precis som de andra tog han också sitt ansvar, säger Fredrik Pettersson.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt