Annons:

VSGF-tränaren säker efter krossen: ”Det här ska vi inte tappa

Jim Nordh gjorde åtta poäng i kvällens toppmatch. Foto: Linus Johansson

VSGF-tränaren säker efter krossen: ”Det här ska vi inte tappa"

Efter 13-2 hemma i toppmatchen mot Trelleborg är Virserums SGF ytterst nära att bli klart för kvalserien till division två.
– Man får väl aldrig säga att det är klart när det inte är det, men det är ett hårstrå mellan oss och kvalserien. Det här ska vi inte tappa, säger tränaren Fredrik Pettersson.

Annons:

Virserum imponerade stort när man besegrade Trelleborg, som ledde serien inför matchen, med 13-2 i kväll.

– Visst är det stora siffror när man ser resultatet. Vi felade några gubbar och de felade några backar plus att det var en lång bortamatch en torsdagskväll för dem, det gjorde väl sitt. Det vi tar med oss är att vi gjorde en bra hockeymatch. Vi gjorde det vi bestämt och det känns mer och mer tryggt i det vi gör, inte minst i försvarsspelet över hela banan. Som helhet var det absolut en stabil insats. Killarna ska ha kredd, det känns som att vi har något på gång i gruppen, säger Fredrik Pettersson.

Hur bra var insatsen om du ser över hela säsongen?

– Topp tre skulle jag säga. Jag tycker att vår insats hemma mot Guts var bättre, då mötte vi ett lag som var bättre än vad Trelleborg var i kväll.

Vad är du mest nöjd med från kvällens match?

– Sett till både matchen mot Valdemarsvik och matchen i kväll är jag nöjd med ansvaret som killarna börjat ta individuellt i försvarsarbetet. Sen att det blev 13-2 är jäkligt bra, men det är ändå detaljerna man vill se som tränare. Det börjar komma in hjärta i det.

”Guldstjärna”

Kedjan med Jim Nordh, Simon Dahl och Andreas Lundgren stod för mäktiga 21 (!) poäng tillsammans.

– De hade en bra kväll, det är guldstjärna på den kedjan. Sen ska man inte glömma spelare som Daniel Appelqvist, Alexander Andersson, Olle Engqvist med flera som gör mycket jobb i försvarsspelet. Allting måste fungera.

Virserum är nu mycket nära spel i kvalserien till division två. Med tre matcher kvar att spela skiljer det nio poäng och 25 plusmål ned till femteplacerade Halmstad Ravens HK.

Fakta

VSGF-poängen:

Jim Nordh 3+5

Simon Dahl 3+4

Christoffer Velander 3+1

Alexander Andersson 2+0

Andreas Lundgren 1+5

Olle Engqvist 1+1

Jesper Jansson 0+1

Daniel Appelqvist 0+1

Jonathan Engdahl 0+1

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagenshultsfred.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt