Annons:

VSGF TOG STABIL SEGER – KLART FÖR KVALSERIEN

Virserum är klart för kvalserien efter en ny seger i dag. Foto: Linus Johansson

VSGF TOG STABIL SEGER – KLART FÖR KVALSERIEN

Virserums SGF är nu helt klart för kvalserien till division två. Det står klart efter att laget besegrat Lenhovda på hemmais i dag med stabila 5-2.
– En dag på jobbet. Vi tog de tre poäng vi var ute efter, säger tränaren Fredrik Pettersson.

Annons:

Virserum var så gott som klart för kvalserien till division två redan innan dagens hemmamatch mot Lenhovda. Efter 5-2-segern är de det definitivt.

VSGF grundlade segern redan i den första perioden, där man med tre mål inom loppet av drygt fem minuter gick fram till en 3-0-ledning. Inte helt oväntat var det kedjan med Simon Dahl, Jim Nordh och Andreas Lundgren som låg bakom rycket. 

Åkte på matchstraff

Tidigt i den andra perioden reducerade Lenhovda till 3-1, men sex minuter senare såg Christoffer Velander till att hemmalaget återtog sitt tremålsöverläge efter att han nätat i powerplay. 4-1 var också ställningen efter två perioder.

Gästande Lenhovda skapade sedan viss nerv i matchen när Carl Gustafsson reducerade till 4-2 efter 46.27. Virserum spelade dock hem matchen utan större problem och med några minuter kvar att spela utökade Karl Thorstenson till 5-2. Thorstensson drog sedan på sig ett matchstraff i slutet av matchen efter en huvudtackling.

– Det är ingen match som går till historien. De kunde inte stå upp och hota oss egentligen. Det gjorde att vi blev lite avvaktande. Vi gjorde vad vi behövde, men inte mer, säger Fredrik Pettersson.

Kan förbereda sig för kvalserien

Två matcher återstår i Alltrean, men VSGF kan redan nu börja förbereda sig för kvalserien.

– Det är jätteskönt att det är klart nu. Nu ska vi städa av nästa vecka och sen har vi nästan tre veckor på oss innan kvalserien börjar. Vi kommer att köra lite tuffare träningar och desto närmare vi kommer kvalet kommer vi att tagga upp med lite mer kvalité på träningarna, säger Fredrik Pettersson.

VSGF-tränaren berömde Oskar Nelson, Simon Qvistberg Svensson och Christoffer Velander för deras insatser mot Lenhovda.

Fakta

VSGF:s poäng:

Simon Dahl 2+2

Andreas Lundgren 1+1

Christoffer Velander 1+0

Karl Thorstensson 1+0

Jim Nordh 0+3

Robin Adolfsén 0+1

Jesper Jansson 0+1

Oskar Nelson 0+1

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt