Annons:

TRE SPELARE BRÖT MED SKADOR – VIMMERBYKILLE TILL SJUKHUS

Tre av Virserums spelare fick lämna kvällens match med skador. Värst gick det för Robin Adolfsén, som är förd till sjukhus. Foto: Linus Johansson

TRE SPELARE BRÖT MED SKADOR – VIMMERBYKILLE TILL SJUKHUS

Tre Virserumsspelare fick lämna kvällens bortamatch mot IK Guts med skador. Värst är läget med Vimmerbykillen Robin Adolfsén.
– Det är en allvarlig skada på Robin och han har förts till sjukhus med ambulans, säger VSGF-tränaren Fredrik Pettersson.

Annons:

Bortamatchen mot serieledande IK Guts blev inte alls vad VSGF-tränaren Fredrik Pettersson hade tänkt sig.

– Jag har inte sett Guts spela grishockey innan, men de åkte ut och högg och slog. Jag är förvånad, jag trodde att vi skulle möta ett hockeylag, säger Fredrik Pettersson.

”Ett riktigt överfall”

Efter att Robin Adolfsén tacklats illa i den tredje perioden valde Virserum att inte spela vidare.

– Det var en ful tackling ett par meter från vårt bås och Robin körde huvudet i sargen. Ambulans fick tillkallas och Thomas Larsson (assisterande tränare) har följt med Robin till sjukhuset.

Vad handlar det om för skada?

– Jag vet inte läget med Robin, men det är axlar, nacke och huvud som har fått smällen. Det var ett riktigt överfall. Det enda jag hoppas nu är att Robin blir frisk. Jag skiter i att vi förlorade matchen med 3-0.

Lät tiden rinna ut

Även Markus Jardebrink och Kevin Pettersson fick lämna isen med skador.

– Markus åkte på en hjärnskakning, men han är med oss i omklädningsrummet. Deras spelare kom med höga armar som träffade honom rakt i huvudet, men det blev inte ens en utvisning. Kevin åkte på en bentackling och fick kliva av. Domaren stod jämte och bara skakade på huvudet.

Matchen spelades klart efter att Robin Adolfsén hade förts till sjukhus, men ändå inte.

– Vi släppte pucken och lät tiden rinna ut, det var överenskommet. Vi hade fem man som stod på isen och det hade Guts också, säger Fredrik Pettersson.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt