Annons:

Domarens svar efter tränarens sågning: ”Är inga superhjältar”

Virserums tränare Fredrik Pettersson var riktigt förbannad efter matchen mot Guts och sågade domaren Christofer Rydell. Nu har domaren svarat i en krönika.

Domarens svar efter tränarens sågning: ”Är inga superhjältar”

Domaren Christofer Rydell sågades stenhårt av Virserums tränare Fredrik Pettersson efter en match i Alltrean nyligen. Nu svarar Rydell i en krönika på hockeybladet.nu.
”Domare är inga superhjältar, även om vi skulle vilja vara det”, skriver han bland annat.

Annons:

Matchen mellan IK Guts och Virserums SGF för en vecka sedan fick en minst sagt märklig avslutning. Efter att Virserumsspelaren Robin Adolfsén fått en ful tackling och åkt på en hjärnskakning ville inte VSGF spela vidare. Man ansåg inte att domarna kunde garantera spelarnas säkerhet. De sista tio minuterna av matchen genomfördes genom att pucken släpptes och att spelarna bara stod på isen.

Stenhård kritik

Efter matchen, där Virserum åkte på tre skador, riktade tränaren Fredrik Pettersson stenhård kritik mot domartrion med Christofer Rydell i spetsen. Han sa bland annat:

”Det är en domare som kanske inte ens klarar av att döma en pojklagsmatch på tvären. Då blir det så här” och ”det är domaren som bär huvudansvaret för det här. Domarna är fridlysta i hela jävla hockeysverige, men de kan bete sig hur som helst och aldrig ta ansvar. En fjant i randig tröja som inte klarade av nivån, det är så jag ser det”.

”Har en kärlek till spelet”

I en krönika på hockeybladet.nu, som har skrivits av domaren i matchen, Christofer Rydell, bemöter han nu kritiken från Fredrik Pettersson.

”Domare är inga superhjältar, även om vi skulle vilja vara det. Vi avsätter fritid, energi, engagemang och går på kurser innehållande både teoretiska och fysiska prövningar. Vi tränar på vår fritid inför detta samt för matcherna för att kunna göra, så bra jobb som vi bara kan göra. Vi gör detta för att vi har en kärlek till spelet och till att ha sporten levande. På isen finns i regel tolv stycken spelare, två linjedomare och en huvuddomare. Tre domare som ska hålla ordning och översyn på fyra gånger så många personer i ett väldigt snabbt spel. Här tillkommer även de ledare i båset som skall kommuniceras med. Detta innebär att det finns minst lika många subjektiva upplevelser av samma händelse”, inleder Rydell sin krönika.

”Långt ifrån acceptabelt”

Om Petterssons kritik och matchen i stort skriver Christofer Rydell så här:

”Att som ledare ge konstruktiv kritik under eller efter en match till oss uppskattas. Det hjälper oss utvecklas till att bli bättre. Att gå till personangrepp är däremot inte okej. Att dessutom göra det i media när man inte tagit chansen, att i direkt anslutning till matchen, ge oss kritik är långt ifrån acceptabelt. Just denna match upplevde jag och mina kollegor som relativt lugn i jämförelse med tidigare erfarenheter från matcher i samma serie. Vi får inte heller någon indikation från ledare eller från lagen att de upplever matchen som stökig. Jag har tittat igenom matchen i efterhand och jag samt linjedomarna står fast vid att vi har fått med allt vi ska i matchen utom en bentackling som jag missar på grund av att jag har fel vinkel”.

Klicka här för att läsa Christofer Rydells krönika i sin helhet.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt