Annons:

Framskjutna placeringar för många hemmaförare i Höstracet

Leif-Inge Lod blev trea i A-finalen i mixklassen. Foto: Linus Johansson

Framskjutna placeringar för många hemmaförare i Höstracet

Många hemmaförare lyckades bra när den individuella tävlingen i Höstracet, som också ingick i Smålandscupen, avgjordes i Gnagaredalen i Vimmerby under söndagen. Johan Karlsson blev femma bland seniorerna och Leif-Inge Lod trea i mixklassen.

Annons:

Seniorernas A-final vanns av Ulf Eriksson från Oskarshamns RRC före Marcus Gustafsson, Tidaholms MK och Martin Liljeblad, Eksjö FRC. Bästa hemmaförare blev Johan Karlsson, som slutade femma i A-finalen.

I B-finalen blev det en tredjeplats för Timmo Helgesson, Vimmerby MS. Storebrokillen Jesper Sundström, som tävlar för Jungnerligan från Oskarshamn, blev sexa i den finalen.

Två VMS-förare kvalificerade sig till C-final och där slutade Thomas Karlsson femma och Robin Stjernström sexa.

Även i D-finalen var det två hemmaförare med på startplattan och det slutade med en fjärdeplats för Andreas Creutz och en sjätteplats för Alexander Alexandersson.

Tjustförare vann

I mixklassen (dam och veteran) blev det A-finalseger för Felicia Johansson från Tjust MK före Edvard Nyström, Jungnerligans RC och Leif-inge Lod, Vimmerby MS.

I B-finalen slutade Elin Jonsson, Silverdalens MSK, femma och Vimmerbyföraren Josefine Forsblad sexa.

Katja Frosthed, VMS, blev femma i C-finalen. Till D-finalen avancerade två Tjustförare och det slutade med en andraplats för Madelene Skälhammar och en fjärdeplats för Tomas Karlsson.

Seger för Eriksson

Juniorklassens A-final vanns av Rasmus Eriksson från MK Kinda före Dennis Gudmundsson, Kristianstad FRC, och Neo Bjärgestad, Emådalens MK.

Marcus Edgren, Silverdalens MSK, blev femma i juniorernas D-final.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt