Annons:

Novemberkåsan en succé redan innan start – kan slå rekord

Många vill köra Novemberkåsan i Vimmerby. Foto: Johan "JK" Karlsson (www.racepage.org)

Novemberkåsan en succé redan innan start – kan slå rekord

Den 1-2 december avgörs den klassiska endurotävlingen Novemberkåsan i Vimmerby. Redan innan start är tävlingen en succé med närmare 200 anmälda förare.
– Jag vågar inte säga att det är rekord, men det kan inte vara långt borta, säger tävlingsledaren Fredrik Johansson.

Annons:

Senast Novemberkåsan kördes i Vimmerby var 2014. Då kom 172 förare till start. Sett i ett historiskt perspektiv är det en mycket bra siffra. Från 2006 och framåt är det den näst bästa siffran, enbart slagen av de 198 förare som kom till start i Knivsta och Uppsala 2016.

Förra året, när tävlingen avgjordes i Enköping, deltog 150 förare.

Kan slå rekord

Sett till deltagarsiffrorna historiskt kommer Novemberkåsan i Vimmerby att bli en succé. I skrivande stund är 198 förare anmälda.

– Det är väldigt bra. När jag har sett hur det tickat på med anmälningar har jag sagt att vi ska upp till 200, skrattar Fredrik Johansson i arrangerande Vimmerby MS.

Enligt den statistik som finns på Wikipedia skulle det i sådana fall innebära en rekordnotering. Anmälan till tävlingen har förvisso stängt, men det går fortfarande att efteranmäla sig.

Tror du att det kan bli 200 startande?

– Jag vet inte, det är svårt att säga. Det kan säkert tillkomma några samtidigt som någon kan avanmäla sig också.

Helt klart är att Vimmerby är en populär tävlingsarrangör och det är säkert en stor anledning till att så många anmält sig till enduroklassikern.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt