Annons:

Orken tröt – då var olyckan framme:

Oscar Bloms motorcykel gick sönder på en av nattsträckorna och han tvingades därefter bryta Novemberkåsan. Foto: Stefan Härnström

Orken tröt – då var olyckan framme: "Vill inte se någonting av sporten"

Över hälften av Vimmerby MS-förarna tvingades bryta Novemberkåsan. En av dem var den otursförföljde Oscar Blom som bröt efter tionde sträckan.
– Jag hade inget annat val, säger han besviket.

Annons:

Oscar Blom låg på en total 15:e plats i Novemberkåsan efter nio av 13 sträckor och var på väg att lösa en framskjuten placering. 

Men den skadeförföljde Vimmerbyåkaren kom inte i mål.

– Jag spände mig på sträcka åtta och kände att jag slog sönder armarna. Jag blev sittandes på sträcka tio, körde på en stubbe, la mig och slog sönder hojen mot en annan stubbe så spridaren och kopplingen gick sönder, säger Oscar Blom. 

Var det en effekt av att orken höll på att ta slut?

– Ja. Jag blev sittandes och normalt sett står jag på det partiet. Jag klarade inte av att ta emot smällen mot den första stubben och sen gick hojen sönder. Vi försökte få ihop det och lyckades ute på banan men hojen var sönder, säger Blom.

"Skulle vara en chansning"

Han hade sträcka elva kvar innan service och bestämde sig då för att kasta in handduken. 

– När jag inte kände mig så bra i armar och rygg så skulle det vara en chansning att köra utan koppling. Jag ville inte bli mer skadad än vad jag har varit de senaste tre åren. 

Hur var det att fatta det beslutet?

– Oerhört tråkigt, speciellt när tävlingen var på hemmaplan. Jag hade inget annat val. Nu är jag besviken, mina armar och ryggen tog slut och jag blev sittandes. Jag kunde inte göra någonting, säger han. 

"Suttit och kollat ner i asfalten"

Efter avhoppet från tävlingen satt en märkbart ledsen Blom i tävlingstältet innan han kom ut några timmar senare. 

– Jag har mest suttit och kollat ner i asfalten. Jag är jättebesviken men jag kan inte göra något annat. Tävlingen flöt på bra men det är svårt att komma in i det när man har haft tre år utan tävlingar.

Hur går dina tankar inför framtiden?

– Jag vet inte, just nu vill jag inte se någonting av den här sporten men det går över. Jag kommer köra kåsan nästa år, det vet jag. Men jag har inte tankarna på det just nu. 

Hur känns kroppen efter detta kraftprov?

– Den är sliten. Jag är hyfsat pigg i huvudet men ryggen och armarna är värst. Jag är ingen förare som kan sitta ner och köra och sprattla med benen.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt