Annons:

Stort minusresultat för Dackarna under 2017: ”Det är ingen fara”

Trots ett tungt 2017 rent ekonomiskt ser Tomas Karlsson på framtiden med tillförsikt. Foto: Linus Johansson

Stort minusresultat för Dackarna under 2017: ”Det är ingen fara”

Dackarna gjorde ett stort minusresultat under 2017. Men Tomas Karlsson, som omvaldes till ett nytt år på ordförandeposten i samband med årsmötet i torsdags, känner ingen större oro.
– Det känns väldigt bra inför säsongen 2018. Jag är supernöjd med det som har hänt i marknadsgruppen, säger Tomas Karlsson.

Annons:

På torsdagskvällen höll Dackarna årsmöte och då omvaldes Tomas Karlsson till ett nytt år på ordförandeposten. I övrigt står det klart att Jörgen Ivansson lämnar styrelsen medan Lotta Martinsson är ny i densamma. Dessutom går Lars Olofsson in som ordinarie ledamot medan Jerker Lockström kliver ned som suppleant.

Regn i kvartsfinalen

På årsmötet redovisade Dackarna ett ekonomiskt minusresultat på ungefär 280 000 kronor för verksamhetsåret 2017. Under 2016 gick man plus med ungefär lika mycket.

– Minusresultatet är väldigt lätt att förklara. Dels hade vi en inställd regnmatch i Eskilstuna som kostade oss 100 000 kronor extra. Dessutom körde vi kvartsfinalen hemma i regn och det kom väldigt lite folk, säger Tomas Karlsson.

Hur skulle du säga att Dackarna mår ekonomiskt nu?

– Det är ingen fara så sett. Vi gjorde ett bra plus 2016 som vi har kunnat ta av nu. Däremot har resultatet för 2017 gett oss en spark i baken. Vi har gjort ett bra jobb inför 2018.

Hancock drar sponsorer

Dackarnas ordförande tror att man har ett starkt 2018 framför sig.

– Jag ser verkligen fram mot kommande säsong med tillförsikt.  Vi har gjort ett riktigt bra jobb med både nya och gamla sponsorer. Vi hoppas också att vi har ett lag, med Greg Hancock i spetsen, som kan dra publik. En del nya sponsorer har vi fått med tack vare hans namn. Det är skoj och ett tecken på att vi gjort något rätt, säger Tomas Karlsson.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt