Annons:

Dackarna ytterst nära drömstart – ”Jag är jättenöjd”

Oliver Berntzon imponerade i Dackarnas premiär och tog åtta poäng. Foto: Linus Johansson

Dackarna ytterst nära drömstart – ”Jag är jättenöjd”

Dackarna förlorade premiären i Eskilstuna med minsta möjliga marginal. Trots förlusten var lagledaren Johan Karlsson mer än belåten över insatsen.
– Jag är jättenöjd med dagens match, säger han.

Annons:

Att åka till regerande mästarna och ta poäng i säsongspremiären är förstås inte det enklaste. Det klarade tyvärr inte Dackarna i kväll – men Målillas stolthet var så nära man kan komma.

Smederna avgjorde med en femetta i sista heatet och vann matchen med 46-44.

Dackarna hade en åttapoängsledning med endast tre heat kvar.

–  Stryk med två poäng mot det här gänget är inget att skämmas för. Det är surt när vi har det hela vägen och tappade poängen i sista heatet, men det var världsåkare hela tiden och det kunde ha gått hur som helst. Sista heatet var det i stort sett tre förare i bredd hela vägen. Det är väl såhär speedway ska vara. Jämna matcher och hemmalaget vinner i sista heatet, men självklart vill vi alltid vinna.

 Stjärnorna briljerade

Stjärnorna Greg Hancock och Maciej Janowski levererade och plockade tolv respektive tio poäng i sina fyra ordinarie heat. I nomineringsheatet svek dock stjärnorna. Hancock nollade och Janowski tog en poäng.

– Vi fick svårare när det blev halt på banan och Smederna kom igång. Jag tycker inte att det finns något att peka på som vi hade kunnat göra annorlunda och jag tycker att vi ska vara nöjda. Vi trodde på killarna vi valde och gav alla en ärlig chans. Ska vi gå hela vägen behöver vi få igång alla. 

 Hyllar Berntzon

Karlsson var nöjd med Janowski och Hancock.

– Det är så bra det kan bli tycker jag. I sista heatet skulle den som kom iväg först ta hem det och de möter världsförare.

Även Oliver Berntzon imponerade med åtta poäng.

– Oliver gjorde det verkligen bra. Han har ändrat sig mycket i sin åkning från förra året och har höjt sig rejält. Jag tror att han kan ta steget i år och att det här inte var en engångsgrej.

"Vill inte hänga ut någon"

På den andra sidan av skalan skrapade Hans Andersen bara ihop två poäng. Reserven Joel Kling fick nöja sig med en.

– Jag vill inte hänga ut någon, men man vill alltid ha mer av de som tar nollor. De kommer tillbaka och alla gör sitt bästa.

Totalt sett var Karlsson mer än nöjd.

– Det känns självklart som en bra start att åka till mästarlaget och köra ihop gänget. Det känns riktigt bra. Vi kan ta med oss mycket och känslan var att gänget fungerade bra i depån.

Fakta

Poäng i Dackarna:

Greg Hancock: 12 (5 heat)

Maciej Janowski 11 (5)

Oliver Berntzon 8 (5)

Patryk Dudek 6 (5)

Pawel Przedpelski 4 (3)

Hans Andersen 2 (4)

Joel Kling 1 (3)

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagenshultsfred.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt