Annons:

”PK” om nya taktiken i hemmapremiären: ”Får se om det ger resultat”

Hans Andersen, som körde för Lejonen förra året, kör i väst nummer ett i Smålandsderbyt mellan Dackarna och Lejonen på tisdagskvällen.

”PK” om nya taktiken i hemmapremiären: ”Får se om det ger resultat”

Samma sju förare som i premiären får chansen i tisdagens Smålandsderby hemma mot Lejonen. Men flera förare får byta startnummer.
– Vi är inte intresserade av individuella prestationer utan vill ha in så många poäng som möjligt till Dackarna, säger lagledaren Peter ”PK” Karlsson.

Annons:

Dackarna var på väg mot en stark seger i förra tisdagens premiärmatch borta mot Eskilstuna Smederna. Men ett åttapoängsöverläge med tre heat kvar att köra räckte inte. Istället förlorade Målillalaget med 46-44.

– Vi är fortfarande nöjda med insatsen, men inte med resultatet. Det var små marginaler där på slutet. Framförallt var det nog Iversens (Niels-Kristian) individuella prestation som sänkte oss. Han lyfte Smederna till stordåd, säger Peter Karlsson. 

”Detaljer vi kunde gjort annorlunda”

”PK” säger också att han och lagledarkollegan Johan Karlsson har gått igenom matchen med självkritiska ögon.

– Vi har försökt att titta på vad vi kunde gjort bättre från ledarhåll. Det finns definitivt detaljer vi kunde gjort annorlunda. Där och då tyckte vi att vi gjorde rätt, men när vi tittar tillbaka på matchen känner vi att vi kunde ha gjort på andra sätt.

Är det något särskilt ni tänker på?

– Det finns några grejer som vi har diskuterat, men det är inget som jag vill framhålla här.

Stor respekt

Lejonen förlorade sin premiärmatch hemma mot Rospiggarna med 51-39. Peter Karlsson hyser stor respekt för tisdagskvällens motståndare.

– Vi ska nog ha rätt stor respekt för dem. De fick inte med sig resultatet i första matchen, men ser ut som ett starkt lag, säger Peter Karlsson.

Är det framförallt reservsidan med Rohan Tungate och Kacper Woryna du tänker på?

– Bland annat. Sen finns det kvalité i Chris Holder, Piotr Pawlicki och Maksym Drabik och så fyller de på med Timo Lahti och Mathias Thörnblom. Det är ett tufft lag.

”Håller humöret uppe”

Peter Karlsson och Johan Karlsson väljer att ge samma sju förare som i premiären chansen mot Lejonen. Det innebär att Kacper Gomolski ställs över även den här gången.

– Jag har pratat med Gomolski och han gjorde bra resultat i en individuell tävling under helgen. Han håller humöret uppe. Men det känns väl vettigt att ge samma gubbar chansen i åtminstone två matcher, säger Peter Karlsson.

Hoppas ändringar ska ge resultat

Något som däremot förändras är sättet att ställa upp laget, där dackeledningen väljer att ge Hans Andersen väst nummer ett och Oliver Berntzon nummer tre. Greg Hancock kör som nummer två och Patryk Dudek som nummer fyra.

– Vi har valt att behålla samma par som i premiären. När det gäller förändringen av nummer handlar det framförallt om hur man startar matchen, vilket startspår man står på. Där har vi gjort ett val efter hur killarna presterade i tisdags.

Det handlar om att ge vissa förare en förväntat bra startbana i början av matchen?

– Ja, det är viktigt att få luft under vingarna. Sen får vi se om det ger resultat. Vi är inte intresserade av individuella prestationer utan vill ha in så många poäng som möjligt till Dackarna, säger Peter Karlsson.

Väderprognosen är bästa tänkbara inför matchen på G&B Arena, vilket talar för att en hel del publik kommer att se matchen på plats.

Fakta

Dackarnas lag:

1 Hans Andersen
2 Greg Hancock
3 Oliver Berntzon
4 Patryk Dudek
5 Maciej Janowski
6 Joel Kling
7 Pawel Przedpelski

Lejonens lag: 

1 Piotr Pawlicki
2 Mathias Törnblom
3 Chris Holder
4 Timo Lahti
5 Maksym Drabik
6 Kacper Woryna
7 Rohan Tungate

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt