Annons:

Dackarnas nyförvärv får en ny chans av ”PK”: ”Kanske påverkat hans självförtroende”

Pawel Przedpelski behöver höja sig när Dackarna tar emot Rospiggarna på tisdagskvällen. Foto: Ossian Mathiasson

Dackarnas nyförvärv får en ny chans av ”PK”: ”Kanske påverkat hans självförtroende”

Dackarna har inlett Elitserien med en seger och en förlust. På tisdagskvällen kommer fullpoängaren Rospiggarna till Målilla.
– Jag tippar en etta. Vi har hemmaplan och det funkade ju bra sist, säger Dackarnas lagledare Peter Karlsson.

Annons:

Dackarna inledde säsongen på hemmaplan på bästa sätt genom att utklassa Lejonen förra tisdagen (54-36).

– Alla gubbar, från ett till sju, gjorde ungefär vad vi förväntat oss. Sen är det klart att ska man lyfta fram någon så är det Janowski (Maciej, som körde fullt), säger Peter Karlsson.

Men trots segern i tisdags så har ”PK” inte kunnat släppa premiärförlusten borta mot Smederna, där Dackarna tappade ett åttapoängsöverläge i de tre sista heaten.

– Jag grämer mig lite över det där fortfarande. Det var en kalldusch som vi får dra lärdom av.

”Är lika starka”

Rospiggarna är en av favoriterna till SM-guldet och har startat Elitserien med storsegrar mot Lejonen och Vetlanda. Men Peter Karlsson räds inte laget från Hallstavik.

– Tittar vi man för man så tycker jag att vi är lika starka. I Rospiggarna har inte Jason Doyle kommit upp i sin fjolårsstandard och det vore bra om han inte gör det i morgon (läs: tisdag) heller, skrattar dackeledaren.

Det som talar för Dackarna är att laget fick en bra start på hemmaovalen i och med segern mot Lejonen.

– I stora drag fick vi till banan som vi vill ha den. Killarna hittade runt väldigt bra. Vi har diskuterat hur vi ska agera på visa bitar av banan och ska ta ett snack innan matchen igen. Nyckeln för att vinna matcher är att bjuda på så lite som möjligt.

Startade säsongen bra

Målillalagets ledning ger samma sju förare som i de två första matcherna chansen även mot Rospiggarna.

– Det känns naturligt. Vi dominerade länge i Eskilstuna, men föll på målsnöret. Och sen vann vi den andra matchen klart, konstaterar Peter Karlsson.

Den som lär ha varit närmast att bli av med sin plats är polacken Pawel Przedpelski, som bara har kört in sex poäng på sex heat så här långt.

– Han körde annars bra i Polen i början av säsongen. Sen har han haft det lite tuffare. Han kör i förstaparet i Torun i polska högstaligan och det är rätt så tufft. Kanske har det påverkat hans självförtroende lite. Jag hade förväntat mig några poäng till från honom, men det finns massor att plocka ur den killen.

Diskuterat med Hancock

Den enda förändringen jämfört med förra veckans match är att Greg Hancock och Hans Andersen byter nummer. Hancock kommer att köra med nummer ett och Andersen med nummer två.

– Vi vill se till att vi får bästa möjliga start på tävlingen. Det ska bli intressant att jämföra mot förra veckans match. Vi har pratat med Greg om det här litegrann och kommit fram till att göra så här, säger Peter Karlsson.

Fakta

Dackarnas lag:
1 Greg Hancock 
2 Hans Andersen 
3 Oliver Berntzon 
4 Patryk Dudek 
5 Maciej Janowski 
6 Joel Kling 
7 Pawel Przedpelski 

Rospiggarnas lag:
1 Jason Doyle 
2 Robert Lambert 
3 Andreas Jonsson 
4 Jacob Thorssell 
5 Max Fricke 
6 Kenneth Hansen 
7 Samuel Masters

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt