Annons:

JUST NU: DACKARNA SATTE NED FOTEN – TOG NY SEGER PÅ HEMMAPLAN

Joel Kling och Maciej Janowski firar en femetta i Dackarnas hemmaseger mot Rospiggarna. Foto: Ossian Mathiasson

JUST NU: DACKARNA SATTE NED FOTEN – TOG NY SEGER PÅ HEMMAPLAN

Dackarna följde upp förra veckans hemmaseger mot Lejonen med en ny stark insats på hemmaovalen i kväll. Den här gången satte Målillalaget ned foten mot Rospiggarna och vann med 51-39.

Annons:

Rospiggarna hade inlett serien med två storsegrar och kom till kvällens match i Målilla med gott självförtroende. Men där blev Dackarna för svårt.

Åtta heat in i matchen hade Dackarna bara tagit två trepoängare, men ledde ändå matchen med 27-21. Detta efter att Patryk Dudek och Oliver Berntzon kört in en 4-2:a i det tredje heatet och Maziej Janowski och Joel Kling bjudit publiken på en dubbelseger i heat fyra.

Utökade till tio poäng

Sexpoängsledningen höll sig även över det nionde heatet och i det tionde heatet utökade Greg Hancock och Pawel Przedpelski hemmalagets ledning till åtta poäng.

En lyckad toppning från bortalaget i heat tolv, där Jason Doyle och Andreas Jonsson tog en femetta mot Maciej Janowski och Patryk Dudek, gjorde att matchen fick nytt liv.

Hans Andersen tog sedan en mycket viktig trepoängare i heat tolv, vilket innebar dackeledning med 38-34 inför de tre sista heaten. 

Säkrades i heat 14

I det 13:e heatet säkrade Janowski och Greg Hancock minst ett oavgjort resultat för Dackarna genom att ta hem en dubbelseger och göra ställningen till 43-35 inför de två avslutande nomineringsheaten.

Segern säkrades sedan i det 14:e heatet där Janowski och Dudek körde hem en dubbelseger fram till 48-36.

Dackarna vann till slut med 51-39.

3 096 åskådare såg kvällens match på G&B Arena.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt