Annons:

DACKARNA TOG FÖRSTA BORTASEGERN – VANN KLART

Greg Hancock hade mycket att jubla över i kväll. Foto: Ossian Mathiasson

DACKARNA TOG FÖRSTA BORTASEGERN – VANN KLART

I kväll tog Dackarna äntligen sin första bortaseger i årets Elitserie. Målillas stolthet avgjorde matchen i det näst sista heatet. Matchen slutade 49–41.
– Killarna var värda en bortaseger, säger lagledaren Peter Karlsson.

Annons:

Det har varit nära tidigare – men i dag kom äntligen Dackarnas första bortaseger. Masarna, som verkligen fått en närmast obeskrivligt usel start på säsongen, fick inte till det i dag heller och Dackarna kunde gasa ifrån och kamma hem tre sköna poäng.

–  Vi är jätteglada. Killarna var värda en bortavinst och det var en väldigt väl genomförd match. Vi tog oss förbi och utökade på slutet. Det kändes riktigt bra. Bortaspöket är borta nu, säger en mycket nöjd lagledare i Peter Karlsson. 

Viktig femetta

Masarna inledde bäst och revanschsuget ut. Efter en fjärdedel av matchen kom dock Dackarna in i körningen. 

– När vi vänjer oss vid banen efter fyra-fem heat och ändrar lite inställningar så vänder det. Vi fick lite poängövertag och ju halare det blev desto mer blev det likt det vi är vana att åka på. 

Pawel Przedpelskis och Maciej Janowskis femetta i heat tio gav Dackarna en sexpoängsledning – och den släppte man sedan aldrig. Matchen avgjorde definitivt i heat 14. 

– Vi satte in Greg där för att vi ville avgöra och han tog en hur säker seger som helst. 

Hancock och Janowski briljerade

Stor segerorganisatör var just veteranen Greg Hancock som körde in 13 poäng på fem heat i grundomgångarna. Även Maciej Janowski gjorde en mycket stark insats med 14 poäng på fem heat.

Dackarna har varit mycket nära att vinna sina tidigare matcher under säsongen. 

– Det är inte bra att det blir så, men jag tror inte att det påverkat. Det här laget är väldigt stabilt och får vi stryk med två poäng knyter killarna näven och lägger det bakom sig.

"Vill hylla hela laget"

Peter Karlsson var nöjd med samtliga förare.  

– Alla har kämpat och gjort det bra. Jag vill hylla hela laget. I dag blir det inga poäng för Joel, men han kämpade sig förbi Woffinden och hade honom bakom sig i två varv. Han gav allt och alla har gjort jobbet. Oliver kämpar stenhårt och kunde ha fått med sig mer. 

Vad betyder segern?

– Det betyder mycket och Masarna visade lite jävlaranamma i början och kommer de igång mer så kommer andra lag få stryk i Avesta.

Fakta

Poängen hos Dackeförarna: 

Maciej Janowski 14 (5)

Greg Hancock 13 (5)

Hans Andersen 6 (5)

Patryk Dudek 6 (5)

Pawel Przedpelski 5 (3)

Oliver Berntzon 5 (4)

Joel Kling 0 (3)

Mycket mer om matchen kommer på DV/DH senare under kvällen.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagenshultsfred.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt