Annons:

JUST NU: KARLSSON TILLBAKA SOM VINNARE PÅ G&B ARENA

Mikael Karlsson förde Vetlanda till en knapp seger i kvällens derby mot Dackarna. Foto: Ossian Mathiasson

JUST NU: KARLSSON TILLBAKA SOM VINNARE PÅ G&B ARENA

Mikael Karlsson var i kväll tillbaka på G&B Arena i Målilla som lagledare för Vetlanda. Han fick lämna som en vinnare efter att Vetlanda besegrat Dackarna med 46-44.

Annons:

Dackarna fick en superstart på derbyt och ledde med 13-5 efter tre heat efter dubbelsegrar i både heat två och tre.

Vetlanda arbetade sig sedan tillbaka in i matchen och var i kapp till 30-30 efter tio heat. I det tionde heatet blev för övrigt Dackarnas Greg Hancock utesluten då domaren inte ansåg att han var redo för start när tvåminutersklockan hade tickat ut, något som skapade irritation i hemmalaget. 

Rysare in i slutet

Dackarna vann sedan heat elva med 4-2, men Vetlanda vände tillbaka med en dubbelseger i heatet efter. Därmed gick bortalaget upp i en tvåpoängsledning, 37-35. Dackarna kom dock tillbaka och kvitterade till 39-39 inför de båda nomineringsheaten, efter att Maciej Janowski och Greg Hancock kört hem en 4-2:a i heat 13.

Hemmalaget fick sedan Oliver Berntzon utesluten för dålig startdisciplin i det näst sista heatet och Vetlanda kunde koppla greppet genom att vinna det med 4-2. Artem Laguta körde sedan hem segern till gästerna genom att vinna det sista heatet och Vetlanda vann därmed matchen med 46-44.

Förlusten var Dackarnas första på hemmaplan den här säsongen. Redan i morgon möts lagen igen, då i Vetlanda.

5 458 åskådare såg matchen i Målilla i kväll.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt