Annons:

Stor GP-fest i Målilla – ”Känns fantastiskt bra”

Dackarnas veteran Greg Hancock vann GP-tävlingen i Målilla 2016 och är i kanonform inför morgondagens tävling. Foto: Linus Johansson

Stor GP-fest i Målilla – ”Känns fantastiskt bra”

I två år har Dackarna haft otur med vädret i sina GP-tävlingar. I år ser prognosen bättre ut – och marknadsansvarige Jonas Olvenius hoppas på storpublik.
– Jag tycker att vi måste kunna ha 10-12 000 på läktarna när det är VM, säger han.

Annons:

För två år sedan fick tävlingen flyttas till söndagen på grund av regnet. Förra året spådde SMHI spöregn – och skrämde bort en del besökare.

I år är väderprognosen inför Grand Prix i Målilla något ljusare – men definitivt inte klockren. SMHI spår sju millimeter regn mellan 17.00 och 21.00 i morgon. Hos norska kollegan YR ser det bättre ut, men risk för regn tidigare under dagen. Tävlingen inleds 19.00. Olvenius är inte orolig:

– Vi hoppas på vädergudarna och det ser bättre och bättre ut. Det ska inte bli så mycket regn och jag känner ingen oro. Ser man bakåt i tiden så vet vi att banan tål väldigt mycket regn och vi är redo.

 "Världens jämnaste"

Senaste åren har det varit något glest på läktarna – och Dackarna har inte nått upp till femsiffrigt. Det hoppas man förstås på i år.

– Det känns fantastiskt bra. Vi behöver 6-7 000 för att tävlingen ska gå runt, men kan vi ha det på derbyna måste vi kunna ha 10-12 000 när det är VM. Det behövs för att det ska bli lite stämning.

Efter fem deltävlingar av tio i årets GP har Tai Woffinden en klar ledning. 20 poäng skiljer ned till tvåan Fredrik Lindgren – och där bakom är det många som hoppas kunna blanda sig in i tätstriden.

– Vi har Fredrik i topp och vi hoppas att han ska fortsätta där uppe och vi har tre från Dackarna som vi hoppas på. Det känns som att GP:t i år är världens jämnaste och vem som helst kan vinna. Förra året hade vi kanske den bästa GP-tävlingen och det kommer vi nog ha i år också.

 "Inte ens pratat med dem"

Avtalet med arrangören SGI löper ut efter det här året.

– Vi har inte ens pratat med dem om en fortsättning än. Jag är väldigt neutral där och har ingen aning om vad de tänker. Jag tycker att det här är skeppet för oss och jag vill självklart ha det framöver också.

400 funktionärer från både Dackarna och andra klubbar möjliggör arrangemanget.

– Vi hade inte klarat oss annars, så det betyder väldigt mycket, säger Olvenius.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagenshultsfred.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt