Annons:

JUST NU: MAKALÖS DUDEK KÖRDE DACKARNA TILL SM-SEMIFINAL

Patryk Dudek, här i blå hjälm, körde Dackarna till SM-semifinal i kväll. Foto: Ossian Mathiasson

JUST NU: MAKALÖS DUDEK KÖRDE DACKARNA TILL SM-SEMIFINAL

Dackarna besegrade Lejonen i kvällens bortamatch med 48-42. Därmed är Målillalaget klart för SM-semifinal. Stor matchhjälte blev Patryk Dudek, som vann samtliga sina fem heat.

Annons:

Dackarna tog ett tidigt kommando i matchen mot Lejonen och även om bortalaget tappade lite i mitten av matchen släppte man aldrig ifrån sig ledningen.

Matchen avgjordes definitivt i det fjortonde och näst sista heatet där Patryk Dudek körde hem sin femte heatseger för kvällen. Samtidigt fick han med sig Hans Andersen till en tredjeplats och därmed var segern i hamn.

I det sista heatet krokade Lejonens Piotr Pawlicki och Pawel Przedpelski ihop i utgången av den första kurvan. Framförallt Pawlicki blev liggande en bra stund på banan innan han fick lämna i ambulans. Pawlicki var dock snabbt tillbaka i depån och kunde se det sista heatet från depån. Przedpelski verkar ha klarat sig utan skador och blev tvåa i omstarten.

I och med att Vetlanda samtidigt besegrade Rospiggarna står det klart att Dackarna är klart för en SM-semifinal.

Kommande tisdag möts Dackarna och Eskilstuna Smederna i Målilla. Det blir en helt avgörande match för vilket av de båda lagen som ska vinna grundserien.

Fakta

Dackarnas poängplockare:

Patryk Dudek, 15 poäng

Greg Hancock, 9

Pawel Przedpelski, 9

Hans Andersen, 5

Oliver Berntzon, 4

Joel Kling, 3

Maciej Janowski, 3

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt