Annons:

Dudek hyllades efter fullpoängaren: ”Skönt för oss och för honom”

Patryk Dudek levererade full pott när Dackarna bortabesegrade Lejonen. Foto: Ossian Mathiasson

Dudek hyllades efter fullpoängaren: ”Skönt för oss och för honom”

Patryk Dudek var den stora matchvinnaren när Dackarna bortavann mot Lejonen med 48-42 i kväll. Efteråt hyllades han av lagledaren Johan Karlsson.
– Det var hans första fullpoängare för säsongen. Den här insatsen satt skönt för både oss och honom, säger Johan Karlsson.

Annons:

Dackarna startade matchen mycket starkt och ledde som mest med åtta poäng efter sju heat. Lejonen knappade dock in och efter tio heat var Dackarnas ledning nere i två poäng.

– Då fick vi se till att ta tag i det igen, säger Johan Karlsson.

Avgjorde i näst sista heatet

Det gjorde bortalaget. Avgörandet kom i det näst sista heatet där Patryk Dudek och Hans Andersen körde in en 4-2:a och till slut vann Dackarna med 48-42.

– Det var skönt att vi kunde hålla ihop det och det känns riktigt bra inför slutspelet. Nu är vi ju klara för semifinal vilket gör att grabbarna kommer att få lite vila efter nästa veckas match. De reser något otroligt mycket under säsongen så de kommer må bra av att få några lugnare dagar, säger Johan Karlsson.

Öm i en arm

Den förare som imponerade allra mest var som sagt Patryk Dudek. Polacken tappade inte en enda poäng under kvällen.

– Det var härligt för Dudek och det var hans första fullpoängare för säsongen. Det är ju nu framöver vi ska vara som bäst så den satt bra.

Johan Karlsson berömde också niopoängaren Pawel Przedpelski.

– Pawel var grym i dag. Jag vill också nämna Hans Andersen, som jag tycker gjorde en bra match, säger Johan Karlsson.

Przedpelski kraschade i det sista heatet, men var med i omstarten och blev tvåa där.

Hur mår han nu?

– Han är lite öm i en arm, men det är inget värre än så.

”Hade det väldigt jobbigt”

En som hade det betydligt tyngre var GP-stjärnan Maciej Janowski, som stannade på tre poäng.

– Det var tungt för många i dag efter nyheten om Tomasz Jedrzejaks bortgång. Janowski hade det väldigt jobbigt. Det var strongt att han körde matchen.

På tisdag väntar seriefinal i Målilla mellan Dackarna och Eskilstuna Smederna. Då ska det avgöras vilket av lagen som vinner grundserien. Enligt Johan Karlsson är matchen ändå av mindre vikt.

– Jag skulle inte säga att den är särskilt viktig egentligen. Jag kan nästan känna att det skulle vara bättre att bli tvåa, då slipper vi välja motstånd i semifinalen, skrattar Johan Karlsson.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt