Annons:

JUST NU: DACKARNA KNOCKADE SMEDERNA EFTER PAUS – VANN ELITSERIEN

Pawel Przedpelski och Dackarna körde hem segern i Elitserien. Foto: Linus Johansson

JUST NU: DACKARNA KNOCKADE SMEDERNA EFTER PAUS – VANN ELITSERIEN

Dackarna från Målilla vann 2018 års upplaga av Elitserien i speedway. Det stod klart efter att Eskilstuna Smederna besegrats i kvällens seriefinal på G&B Arena med 49-41.

Annons:

Seriefinalen mellan Dackarna och Eskilstuna Smederna blev så jämn som många trodde på förhand. Trots avsaknaden av skadade GP-stjärnan Fredrik Lindgren lyckades Smederna bjuda på bra motstånd.

Efter att matchen inletts med fyra oavgjorda heat slog Pawel Przedpelski och Joel Kling till med en dubbelseger i det femte heatet. Ytterligare två oavgjorda heat följde innan Smederna slog tillbaka med en femetta signerad Niels-Kristian Iversen och Pontus Aspgren i det åttonde heatet. Ytterligare två 3-3-heat gav ställningen 30-30 inför den långa pausen.

Två raka femettor

En jämn match så långt, men efter det vred dackeförarna om gashandtaget rejält. Patryk Dudek och Maciej Janowski, som haft en jobbig kväll så långt, körde in en femetta i heat elva och förde därmed upp Målillalaget till ledning med 35-31. När Oliver Berntzon och Pawel Przedpelski gjorde om samma bedrift i heat tolv satte de hemmalaget i ett mycket bra läge att vinna matchen.

Gästerna såg ett tag ut att kunna slå tillbaka med en dubbelseger i heat 13, men Greg Hancock och Maciej Janowski ville annat och tog sig förbi Michael Jepsen Jensen, vilket gjorde att heatet slutade oavgjort.

Dudek avgjorde

Matchen avgjordes sedan definitivt i det näst sista heatet, som Patryk Dudek ledde från start till mål.

Till slut vann Dackarna matchen med 49-41.

3 325 åskådare ser kvällens match i Målilla.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt