Annons:

Berntzon har SM-guld i sikte: ”Det finns inget annat”

Oliver Berntzon vill köra Dackarna till SM-guld.

Berntzon har SM-guld i sikte: ”Det finns inget annat”

Oliver Berntzon har en stor del i att Dackarna kunde vinna grundserien. Nu sticker han ut hakan inför SM-slutspelet.
– Jag har sagt hela säsongen att det är guld som gäller, det finns inget annat, säger Oliver Berntzon.

Annons:

Dackarna har gjort en mycket stark grundserie och vunnit tio av 14 matcher. Det gav, efter kvällens seger i seriefinalen mot Eskilstuna Smederna, också förstaplatsen i tabellen.

Spelar det någon roll att det blev serieseger?

– Det har ju ingen betydelse, tyvärr. Jag var med och vann ligan enkelt med Vetlanda förra året och det slutade inte så roligt. Det är inget att tänka på egentligen. Det är bara att glömma att vi vunnit grundserien och fokusera på semifinalen, säger Oliver Berntzon.

Nöjd med helheten

”Vispen”, som han kallas, stod för en ny bra insats och körde in nio poäng. Nollan i det sista heatet grämde honom ändå litegrann.

– Jag är nöjd med helheten, men som den vinnarskalle jag är finns det alltid små grejer man kan förbättra. Jag får analysera de smågrejer som gick fel och försöka förbättra det till nästa gång.

Efter tio heat var kvällens match helt jämn resultatmässigt. Sedan tog Dackarna två raka dubbelsegrar, där Oliver Berntzon var inblandad i en av dem, och avgjorde mer eller mindre matchen.

Sa ni något särskilt till varandra i den långa pausen?

– Nej, vi sa inte speciellt mycket. Ska jag vara ärlig brukar vi ha mer att säga i pausen än vi hade i dag. Vi visste vad vi skulle göra och gick ut och satte spiken i kistan direkt.

Uppehåll i tre veckor

För Dackarna väntar nu tre veckor utan match.

Är det bra eller dåligt för dig?

– Jag vet inte. Det är klart att det blir några matcher mindre, men det håller igång ändå. Jag har ju både Polen och Allsvenskan. Det är bättre att vänta de där veckorna extra än att kanske ha oturen att åka ut i en kvartsfinal.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt