Annons:

Det gör Dackarnas guldhjältar från 2007 i dag – fyra har lagt av

2007 var senast Dackarna körde hem ett SM-guld i speedway. Men vad gör guldhjältarna från det året i dag? Tre av dem kommer faktiskt att vara involverade i SM-finalen den här veckan medan flera har lagt släpskon på hyllan.

Annons:

Den 3 oktober 2007 tog 45 års guldväntan slut för Dackarna. Nästan 10 000 åskådare såg Målillalaget köra hem SM-guldet i det näst sista heatet i Västervik.

Minns ni vilka som körde hem det historiska SM-guldet? Det här gör de i dag:

* Hans Andersen: Var en av SM-finalens allra bästa förare 2007. Till den här säsongen värvades ikonen tillbaka till Dackarna. Visade storform i SM-semifinalerna mot Västervik.

* Fredrik Lindgren: 2007 var han med och säkrade SM-guldet i det näst sista heatet. Nu är han Sveriges bästa förare och en absolut nyckelförare i Dackarnas finalmotståndare Smederna.

* Peter Karlsson: Lade släpskon på hyllan i höstas efter en mycket framgångsrik karriär. Tog över som lagledare i Dackarna och har gjort succé redan under sitt första år.

* Andreas Jonsson: Fortfarande en av de bästa förarna i Sverige, även om han inte är på väg uppåt i karriären. Kör i moderklubben Rospiggarna.

* Sebastian Aldén: Sågs som en jättetalang, men åkte på flera tuffa smällar. Lade av 2014 för att göra comeback ett år senare. Det blev dock en kort comeback och Aldén har inte kört speedway sedan 2016.

* Lukas Dryml: Var en publikfavorit på G&B Arena. Liksom Aldén råkade han ut för flera tuffa skador och har avslutat speedwaykarriären.

* Robin Törnqvist: Värmlandspojken fick aldrig karriären att lyfta. 29 år gammal lade han upp släpskon på hyllan efter säsongen 2016.

Fakta

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt