Annons:

JUST NU: Han får chansen i SM-finalen om Kling lämnar återbud

Peter Karlsson och Johan Karlsson har gjort sitt val. Det blir Joel Larsson som får chansen om Joel Kling inte kan köra i SM-finalen. Foto: Ossian Mathiasson

JUST NU: Han får chansen i SM-finalen om Kling lämnar återbud

Det är fortsatt oklart om Joel Kling kan köra SM-finalen mot Eskilstuna Smederna i morgon. Nu har Joel Larsson och William Björling gjort upp om en eventuell plats i finalen. Den som kommer få chansen vid återbud från Joel Kling är Joel Larsson.

Annons:

Både Joel Larsson och William Björling har tränat en timme på G&B Arena under eftermiddagen. De har också kört starter och heat mot varandra för att avgöra vem som får chansen i SM-finalen vid ett eventuellt återbud från Joel Kling.

Valet kommer då att falla på Joel Larsson.

– Jag funderade i går på hur vi skulle göra det på ett rättvist sätt. Man måste kunna peka på något. Då gjorde vi så att vi lät dem tävla om platsen. Joel har kvalificerat sig till den eventuella platsen på ett rättvist sätt, säger Dackarnas lagledare Peter Karlsson.

Dackarna kommer inte att bestämma vem som ska köra matchen i Målilla förrän under tisdagen.

– Joel Kling är fortfarande på väg hem från Polen och vi inväntar vad han har att säga. Han är anmäld och det är hans plats om han kan köra. Det jag kan säga är att det ser ljusare ut för Kling i dag än vad det gjorde i går. När jag pratade med honom i morse var han rätt knäckt, men i eftermiddags var han betydligt piggare, säger Peter Karlsson.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt