Annons:

Hjälten från 2007: ”Skulle vara skönt att köra över dem i kväll”

Hans Andersen vill förstås vinna ett andra SM-guld med Dackarna. Foto: Ossian Mathiasson

Hjälten från 2007: ”Skulle vara skönt att köra över dem i kväll”

2007 klev Hans Andersen fram som en av Dackarnas stora guldhjältar i finalen mot Västervik. Nu är han redo att köra Målillaklubben till ett nytt SM-guld.
– Jag vill vinna med det här laget och den här klubben. Jag har kört här så många år att jag ser Målilla som mitt hem, säger Hans Andersen.

Annons:

I 13 raka säsonger körde Hans Andersen för Dackarna. Han blev då en ikon i Målillaklubben. 2015 var han tillbaka i Dackarna, men den gången blev sejouren bara ettårig. Till 2018 värvades han en tredje gång och gör nu sin 15:e säsong i klubben som han ser som sitt hem.

– Det känns som att jag har kommit hem. Jag kör bäst när jag trivs och när det inte strular. Jag vill ge mycket tillbaka efter alla de här åren.

Du stannar gärna kvar i Dackarna även nästa säsong?

– Absolut. Det skulle vara skönt att få avsluta på samma ställe som jag började i Sverige. Jag trivs så bra i Målilla. Med det inte sagt att jag har någon tanke på att avsluta karriären än. Tittar jag på Greg (Hancock) så har jag ju i alla fall tio år kvar, skrattar Hans Andersen.

Bra fart

Den rutinerade dansken har kört mycket inspirerat den senaste tiden och var en av Dackarnas bästa förare i semifinalmötet med Västervik. I somras hade han det betydligt tyngre.

– Ser jag till mina resultat tidigare kan jag väl säga som så att jag har kört tillräckligt mycket speedway för att veta om det är fel på mig eller på hojen. Går inte hojen som den ska spelar det ingen roll om man heter Tai Woffinden. Men nu känner jag att jag har bra fart i grejerna och jag vet vad jag kan.

”Bra harmoni hela tiden”

Hans Andersen var tidigt övertygad om att Dackarna hade ett lag för SM-guld.

– Jag har känt under hela säsongen att vi ska vinna det här. Det är det enda vi jobbar mot. Det kändes bra att vinna grundserien, men det spelar ju i grunden ingen roll. Det är SM-guldet allt handlar om.

Var det väntat att det skulle gå så pass bra som det gjort?

– Jag tycker det, faktiskt. Vi har ett lag som är starkt från position ett till sju. Det här är ett av de allra bästa lagen jag kört i, alla jobbar tillsammans. Våra lagledare har också varit bra och det har aldrig varit någon stress. Det har inte varit någon som skriker utan det har varit bra harmoni hela tiden.

Hoppas på åtta poäng

I kväll inleder Dackarna SM-finalen med hemmamatch mot Eskilstuna Smederna. Returen körs i Eskilstuna i morgon.

Hur ser du på matchen i Målilla till att börja med?

– Det kommer bli tufft. Vi är bra hemma, men de har ett lag som kan vinna hos oss. Det blir viktigt att hålla sig ifrån nollor. Det skulle vara skönt att köra över dem i kväll, men man måste vara realist och jag tror inte att det kommer hända. Kan vi vinna med åtta poäng skulle det kännas bra.

Du skulle gärna uppleva känslan från 2007 igen?

– Självklart. När vi vinner kommer det att bli mitt andra guld i Sverige, skrattar Hans Andersen.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt