Annons:

Elitspeedway Sverige öppnar för att sälja liganamnet

Elitserien i speedway kan vara ett minne blott. Nästa år kan den högsta speedwayserien i landet heta något helt annat.
– Vi ser stora möjligheter att attrahera nya centrala partners, säger Dennis Fredriksson, som i dag presenterades som ny marknadschef för Elitspeedway Sverige (ESS).

Annons:

Elitspeedway Sverige vill se till att speedwaysporten tar nästa kliv. I det arbetet har nu Dennis Fredriksson anställts som ny mrknadschef. Han kommer närmast från simidrotten och har på uppdrag av Svensk Simning bland annat byggt upp Malmsten Swim Open Stockholm samt Europas största pristour i simning, Nordic Swim Tour. De uppdragen kommer han att fortsätta med parallellt med sitt uppdrag i ESS.

–  Speedway är för mig en ny spännande idrott att arbeta med. Det görs ett stort professionellt arbete ute i klubbarna och sporten har en trogen samt ökande publik i alla åldrar. Jag ser mycket fram emot att tillsammans med ESS kommersialisera Elitspeedway ytterligare och öka dess marknadsposition med nya starka företag och varumärken till sporten, säger Dennis Fredriksson i ett pressmeddelande.

Ser stora möjligheter

ESS öppnar nu åter upp för sponsorer att köpa liganamnet Elitserien, men också andra möjligheter.

–  Totalt har Elitserien, inklusive finalmatcherna, haft 3 235 personer i snitt på arenorna under de 66 matcherna 2018. Vi får gå tillbaka tio år för att hitta ett lika stort publikintresse och jämför vi med 2017 har vi ökat publiksnittet med 200 åskådare per match ungefär. De avslutande SM-finalerna i Målilla och Eskilstuna sågs av en total arenapublik på drygt 15 000 personer och vår egen Tv-kanal Speedway Play har under hela säsongen slagit nya rekord i antal tittare. Vi märker också ett stadigt ökande intresse hos de sponsorer och partners som är involverade i Elitspeedway lokalt och ser stora möjligheter att attrahera nya centrala partners, säger Dennis Fredriksson.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt