Annons:

Thorssell om tunga säsongen: ”Inte varit så kul att ta på sig hjälmen”

Jacob Thorssell konstaterar att 2018 inte blev som han tänkt sig och siktar på revansch 2019.

Thorssell om tunga säsongen: ”Inte varit så kul att ta på sig hjälmen”

Jacob Thorssell har bara en tävling kvar innan han kan lägga ett tungt 2018 bakom sig. Nästa år tar han nya tag i Dackarna.
– Jag ska försöka hitta glädjen igen och det kommer jag att göra i Dackarna, säger Jacob Thorssell till DV/DH.

Annons:

Åtvidabergskillen Jacob Thorssell har varit på Dackarnas radar tidigare. Då har valet fallit på andra klubbar. När han nu ska hitta flytet igen föll valet på Målillaklubben, av flera anledningar.

– Dels för att Dackarna är en bra klubb och jag tror att jag kommer kunna utvecklas mest där. Sen får jag lite närmare till hemmamatcherna, vilket också är en anledning. Dessutom passar banan i Målilla mig bra, jag har alltid åkt bra där. Klubbytet kommer att gynna mig, säger Jacob Thorssell.

”Sätter sig i huvudet”

Han nämner också lagledaren Peter Karlsson som en anledning till att valet föll på Dackarna.

– Självklart hade det också en betydelse. Vi har kört tillsammans tidigare och känner varandra ganska bra.

Jacob Thorsell kommer närmast från tre säsonger i Rospiggarna. Han inledde sin tid i Hallstaviksklubben med en mycket stark säsong, men sedan har det gått utför. I år körde han till sig ett snitt på 1,270 i Elitserien.

– Första året i Rospiggarna var skitbra för egen del och för laget i och med att vi vann SM-guld. Förra året var det också okej, men i år har det inte gått så bra för mig, det har varit tråkigt. När det går dåligt så sätter det sig i huvudet och då tar det tid att komma igen.

Smittat av sig

Han konstaterar att det har gått bra i England, men att det inte fungerat i Polen och Sverige.

– I Polen har det inte alls gått bra vare sig för mig eller laget. Det har varit tungt. Ekstraliga i Polen är tuff, det är en annan värld. Man måste vara på topp, är man inte där i huvudet blir det jäkligt tufft. Det har smittat av sig på min körning i Sverige också och det har inte varit så kul att ta på sig hjälmen alla gånger, säger Jacob Thorssell.

Förutom att Thorssell kommer att representera Dackarna är det mesta oklart inför 2019.

– Elitserien var det första jag ville göra klart med, i övrigt är det lite oklart vad jag ska göra. Till exempel har jag inte bestämt mig för om jag ska köra i England eller Allsvenskan. Förhoppningsvis hittar jag någon klubb i förstaligan i Polen också.

”Kapabel till mycket mer”

Jacob Thorssell hoppas förstås att 2019 ska bli ett revanschår för honom.

– Jag vet att jag är kapabel till mycket mer och kommer definitivt att höja mitt snitt i Elitserien nästa år, säger han.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt