Annons:

Jättetalangen skriver flerårskontrakt med Västervik: ”Trivs utmärkt”

Bartosz Smektala har skrivit på för två nya år i Västervik Speedway. Foto: Linus Johansson

Jättetalangen skriver flerårskontrakt med Västervik: ”Trivs utmärkt”

Västervik Speedway fortsätter att göra klart med förare från 2018 års förartrupp. Nu står det klart att polske jättetalangen Bartosz Smektala blir Västervik trogen i minst två år till.

Annons:

Bartosz Smektala gjorde under 2018 sin första säsong i Sverige och körde till sig ett poängsnitt på 1,387. Nu står det klart att den 20-årige polacken kommer att köra för Västervik 2019 och 2020.

– Jag är mycket glad att få fortsätta min karriär i Västervik minst två år till och förhoppningsvis mycket längre då jag trivs utmärkt i klubben, säger Bartosz Smektala i ett pressmeddelande.

Smektala säger så här om den gångna säsongen:

– 2018 var ett mycket viktigt år för mig och jag skaffade en bra erfarenhet som också resulterade i att jag blev juniorvärldsmästare och allt vad det innebär att tävla i en ny liga. Jag känner att jag kan prestera bättre då första året alltid är svårt, de flesta bortabanorna besökte jag för första gången.

Bra utvecklingskurva

Västerviks sportchef Morgan Andersson är förstås nöjd med kontraktsförlängningen:

– Jag har fört en diskussion med teamet under en längre period och vi är mycket nöjda med att alla pusselbitar föll på plats för ett avtal som sträcker sig över två säsonger. Bartosz har haft en mycket bra utvecklingskurva under sin första säsong i Sverige. Det har självklart bidragit till de resultaten han även har presterat i Polen för sitt Unia Leszno som blev polska mästare och till hans individuella juniorvärldsmästartitel. 

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt