Annons:

Svensken gör ”comeback” – har ett förflutet i Dackarna

Robin Aspegren skrivs in i Lejonens trupp. Foto: Linus Johansson

Svensken gör ”comeback” – har ett förflutet i Dackarna

Efter säsongen 2016 lade Robin Aspgren släpskon på hyllan. Nu skrivs den 29-årige Vetlandakillen in i elitserielaget Lejonens trupp. Men någon seriöst menad comeback är det knappast tal om.

Annons:

Robin Aspegren hade ett minst sagt tufft 2016 speedwaymässigt. Han fick inte köra ett enda heat för Dackarna i Elitserien och hans allsvenska klubb Gnistorna drog sig ur serien mitt under brinnande säsong.

När ESS, Elitspeedway Sverige, dessutom beslutade sig för att ändra kravet på antalet svensklicensierade förare i elitserielagens startsjuor från tre till två valde Aspegren att kasta in handduken och lägga släpskon på hyllan.

– Jag skiter i det nu. Det är ett sånt jävla svek, det är så jävla dåligt. Ska de hålla på så här då får de göra det, då får de ta hit en massa utlänningar i stället, om de tror att det ska dra publik och rädda sporten. Jag är inte sugen längre, sa Robin Aspegren då.

Hoppa in vid skador

När Lejonen från Gislaved i dag presenterade sin åttonde förare inför säsongen 2019 var det, mycket överraskande, Robin Aspegren. Någon allvarligt menad comeback är det dock inte tal om. Eftersom Aspegren har 0,500 i snitt tar han inte upp någon av de åtta platser som finns för förare med över 0,500 i snitt.

– Jag ska kunna hoppa in om det blir skador. Det är väl lite så det är tänkt, säger Robin Aspegren.

Du kommer inte att köra i Allsvenskan eller division ett?

– Nej, det är inte tanken.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt