Annons:

Speedwayderby flyttas – på grund av bilspeedway

Derbyt mellan Vetlanda och Dackarna flyttas nästan en månad. Foto: Ossian Mathiasson

Speedwayderby flyttas – på grund av bilspeedway

Den 9 juli var det tänkt att speedwayderbyt mellan Vetlanda och Dackarna skulle ha körts på Vetlanda Motorstadion. Så blir det inte. Matchen flyttas nästan en månad bakåt i tiden. Anledningen är en bilspeedwaytävling.

Annons:

”Vetlanda Speedway och Dackarna har kommit överens om att flytta det heta Smålandsderbyt på Vetlanda Motorstadion från tisdagen den 9 juli till torsdagen den 13 juni. Tillsammans med Vetlanda Rally & Racingklubb arrangerar Vetlanda MS bilspeedway på arenan 4-7 juli. Under dessa dagar byggs, tävlas och återställs banan och detta är ett framgångsrikt samarbete som båda föreningarna ser mycket fram emot. VMS kan inte säkerställa att banan så kort inpå som den 9 juli blir körduglig för speedway, därav detta byte av dag”skriver Vetlandaklubben på Facebook.

Matchen kommer istället att köras torsdagen den 13 juni. Det göra att båda lagen riskerar att saknas förare.

– Denna vecka körs inga andra elitseriematcher eftersom tisdagen är satt som reservdag. Visserligen kommer förmodligen både vi och Dackarna att sakna någon förare var som är upptagen på annat håll, men vi är glada över den här lösningen, säger Vetlandas sportchef Mikael Wirebrand.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt