Annons:

Rekordtrafik för våra sajter – över 440 000 visningar

Dagens Hultsfred noterade besöksrekord under vecka 9. Foto: Stefan Härnström

Rekordtrafik för våra sajter – över 440 000 visningar

Under den värsta vinterveckan på många år slog båda våra sajter nya trafikrekord. Totalt hade Dagens Vimmerby och Dagens Hultsfred 441 501 visningar.
– Det är väldigt glädjande att medborgarna vänder sig till oss när de behöver viktig samhällsinformation, säger Dagens Vimmerbys ansvarige utgivare Jakob Karlsson.

Annons:

Vecka 9 var den häftigaste vinterveckan på många år. Trafikolyckor, halka, inställd kollektivtrafik avlöpte varandra – och människor uppmanades till och med att stanna inomhus.

Dagens Vimmerby och Dagens Hultsfred noterade rekordsiffror i snökaoset.

– Det blev en vecka där våra sajter fylldes med viktig samhällsinformation om vägar, allmänna kommunikationer och viktig information från kommunerna. Därför är det väldigt glädjande att man ser att invånarna söker den information de behöver på våra sajter, säger Jakob Karlsson

 Ökat med 23 procent i år

Dagens Vimmerby hade 374 541 sidvisningar – en siffra som fullständigt krossar det tidigare rekordet.

– DV har ökat med ytterligare 23 procent när det gäller antalet visningar under 2018 och ligger på ett snitt på 260 000. Jämför man med konkurrenter i närheten så ligger Vimmerby Tidning på 189 000 och Smålands-Tidningen på 99 000. Båda de tidningarna har ett mycket större bevakningsområde och för att bara bevaka en kommun är det en fantastisk siffra. Att vi kan öka antalet visningar samtidigt som trafiken från Facebook minskar är anmärkningsvärt.

Dagens Hultsfred slog också nytt rekord med 66 960 sidvisningar.

– Vi känner att vi växer i Hultsfred för varje vecka som går. Det är nu 2 000 som följer DH på Facebook och under de senaste 4 veckorna har vi ett snitt på över 50 000 visningar. Vi vill på sikt upp till 100 000, men är ödmjuka inför det målet och vet att det kommer ta tid.

Målet: 300 000 i snitt

För 2018 är målet att ligga på 300 000 visningar för DV och DH tillsammans.

– Vi ligger på 297 000 i dag och ser en fortsatt stor förbättringspotential i främst Hultsfred. Bedömningen just nu är att vi kommer nå vårt mål, men det krävs hårt arbete varje vecka för att vi ska fortsätta attrahera så många läsare till våra sajter.

Annons:

Gästskribent

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt