Annons:

S-politiker: KD:s åsikter är av mycket dålig smak

Ledande S-politiker i Hultsfred riktar hård kritik mot Kristdemokraternas agerande. Foto: Socialdemokraterna

S-politiker: KD:s åsikter är av mycket dålig smak

Vi har i massmedia under veckans gång fått höra kristdemokraternas åsikter kring det demokratiska beslut som fattades i kommunfullmäktige angående om-/nybyggnationen som måste göras inom en snar framtid på våra äldreboende.
Det finns många delar i deras argumentation som vi inte ställer oss bakom och som vi anser vara av mycket dålig smak.

Annons:

Kristdemokraterna vill få det att låta som om kommunen inte kommer att ha något att säga till om i framtiden när det gäller fastigheterna för äldreboendena. De menar att vi säljer ut fastigheter. Det är inte riktigt det som händer.

Det är en ekonomisk förening som kommer att äga fastigheterna. De boende är medlemmarna i föreningen. I styrelsen för den ekonomiska föreningen sitter tre från kommunen, en politiker, en ekonomisk chef och en ingenjör.

Ytterligare tre platser tillfaller de som stämman beslutar om och det blir några som representerar de boende och verksamheten. Riksbyggen sitter på en av de sju platserna.

Alltså har kommunen fortfarande mycket ansvar över fastigheterna, även om det blir på något annat sätt.

Kommer skötas av kommunen

Vård och omsorg sköts fortfarande av kommunen, precis som nu. Fördelen för de anställda är att de får bättre arbetsmiljö och de boende får större ytor och fräschare miljöer i sina hem.

Det blir också fler platser vilket är nödvändigt eftersom vår befolkning blir äldre. Även om många håller sig friska och klarar sig själva är det av naturliga skäl människor som framöver behöver en plats i särskilt boende.

Ett direkt påhopp

Men nu kommer ett spännande agerande från ÖSKs ordförande som går ut och talar om att ÖSK genomför olaglig fastighetsskötsel i Högsby när de säljer sina tjänster till Riksbyggen. Vi har haft som kutym att låta varje kommun själva bestämma om saker som inte egentligen inte rör den andra kommunen.

Då kan detta uttalande kännas som ett direkt påhopp på Högsby kommun. Å andra sidan kan man fundera på varför ordförande inte ändrar kutymen om han känner sig obekväm med det beslutet och tar den diskussionen på styrelsemöte med Högsby.

Det hade varit mer renhårigt och respektfullt tycker vi. Till sist vill vi bara säga till alla medborgare, om ni funderar på något kring äldreboendebeslutet. Hör av er så ska vi se till att ni får svar på era frågor.

Mikael Lång (S)

Tomas Söreling (S)

Rosie Folkesson (S)

Jonny Bengtsson (S)


Annons:

Gästskribent

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt