Annons:

KD: Därför kommer vi inte knacka dörr i valrörelsen

Kristdemokraternas Åke Nilsson kommer inte besöka några hushåll oinbjuden. Foto: Ossian Mathiasson.

KD: Därför kommer vi inte knacka dörr i valrörelsen

Valrörelsen inför höstens val är i full gång. Partierna är redan igång med sina mindre valrörelser för att, som det heter, testa partiorganisationen. Det är vällovligt och de olika partierna väljer var och en sina upplägg och metoder.

Annons:

Något som testats under de senaste valrörelserna är dörrknackning, där alltså partiföreträdare går runt i bostadsområden för att knacka dörr och så komma till tals med människor och prata politik. Kristdemokraterna i Hultsfreds kommun har inga som helst synpunkter på ett sådant tillvägagångssätt. Däremot har vi själva tagit ställning hur vi vill se på metoden och hur vi avser att agera.

Kristdemokraterna talar i olika sammanhang om att politiken har sina begränsningar och att det finns områden där politiken inte hör hemma. Utan att dra jämförelsen in absurdum låter vi därför det ställningstagandet gälla även dörrknackning.

Vi tänker alltså inte komma som partiföreträdare objudna till någons dörr och knacka på. Däremot kommer vi att, som vanligt, finnas tillgängliga i olika sammanhang som marknaderna i vår kommun och en del andra öppna arrangemang på olika platser.

Vid dessa tillfällen är varje kommuninvånare välkommen att kontakta oss för att samtala och ställa frågor. Alla är också välkomna in på vårt kansli på Storgatan i Hultsfred. Det är inte alltid bemannat, men vår ambition är att efter sommaren och fram till valet öka bemanningen med framför allt någon eller några förtroendevalda. Vi räknar med att tjuvstarta redan på Hultsfredsdagen den 11 maj.

Trots det vi nämnt ovan kommer hushållen i kommunen att ”drabbas” av diverse material, som tidningar, foldrar, broschyrer etc även från Kristdemokraterna. Det kommer i brevlådan och var och en väljer om man vill läsa det eller slänga det direkt. Det är inte reklam utan klassas som samhällsinformation.

Åke Nilsson

Gruppledare för den kristdemokratiska fullmäktigegruppen i Hultsfreds kommun

Annons:

Gästskribent

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt