Annons:

DEBATT: Bemanningsproblematiken utan snar lösning

Både den politiska oppositionen såsom majoriteten har kallats till Länssjukhuset i Kalmar för att träffa avdelningscheferna inom, främst, slutenvården. Cheferna vittnar om att de "går på knäna" i bemanningsfrågan. Trots upprepade rop till högsta ort, det vill säga den politiska majoriteten, larmar anställda, chefer och fackliga representanter om att situationen inte längre är hållbar och samtidigt långt ifrån en permanent lösning.

Annons:

Oron inför vardagen samt den kommande sommaren, kring bemanningen och om vårdplatser kan komma att stängas ned till följd, växer. Ett exempel är medicinavdelningen på Länssjukhuset, där lejonparten av de fast anställda sjuksköterskorna har sagt upp sig och Region Kalmar län tvingas anlita dyr hyrpersonal för att verksamheten ska gå runt.

På förlossningen i Västervik flaggar personalen att det kan bli tufft att hålla öppet hela sommaren. Inom primärvården står flertalet hälsocentraler utan flera, eller samtliga, fasta läkartjänster såsom i Högsby och Färjestaden. 

Vi frågar därför Angelica Katsanidou (S), ordförande i personalutskottet, vad Länsunionen gör för att möta den bemanningsproblematik som regionen drabbas av, hur majoriteten avser att lyssna in vårdpersonalens synpunkter och föra in dessa synpunkter i utskottets arbete samt varför majoriteten är ovillig att genomlysa behovet av grundbemanning.

Carl Dahlin (M), vice ordförande

Chatrine Pålsson Ahlgren (KD)

Kaj Holst (M)

Region Kalmar läns personalutskott

 

  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt