Annons:

Den politiska majoriteten ser inte personalen i vården

Carl Dahlin (M)

Den politiska majoriteten ser inte personalen i vården

Carl Dahlin (M), oppositionsråd med ansvar för personalfrågor i regionen, har skrivit ett pressmeddelande, där han vill ge personalen som arbetar inom Region Kalmars sjukvård en röst.

Annons:

För att få en bättre uppfattning om verkligheten i de regionanställdas vardag hospiterade Carl Dahlin (M) i veckan på förlossningen, gynmottagningen och geriatriken vid Länssjukhuset samt vid Vimmerby hälsocentral, nästa vecka blir det operation/anestesi.

- Den verklighet som presenteras på de majoritetsledda mötena på regionhuset ter sig onekligen annorlunda än den verklighet som presenteras ute bland personalen ”på golvet”. Utan erfarenheterna från vardagen på regionens sjukhus och hälsocentraler skulle det vara svårt att delta i beslut.
Det märks tydligt bland de personalgrupper jag träffat att de är svältfödda på kontakt med politiker och mina besök i deras vardag uppskattas väldigt. Fler politiker, särskilt de i majoritet, borde våga lämna mötesrummen i regionhuset och möta personalen på plats.

 - Allt fler kliniker har på senaste tiden flaggat för en ohållbar situation, främst vad gäller arbetsmiljö. Överallt pratas det om en genomlysning av grundbemanningen, vilket Moderaterna och Kristdemokraterna upprepat påpekat vikten av men som Länsunionen vägrar. Vad är de rädda för?

 - Mer delaktighet, bättre löner och arbetstiderna inom slutenvården är frågor som hela tiden kommer upp på avdelning efter avdelning. Moderaterna och Kristdemokraterna pekade ut dessa i vår budget som prioriterade områden, medan Länsunionens verktygslåda för att möta personalen är tom. Majoriteten verkar inte se personalen i vården, menar Carl Dahlin.

 - Mötena med regionens anställda – undersköterskor, sjuksköterskor, läkare och övrig personal – ger otroligt mycket i form av inspel och idéer till politikutveckling. Det finns ingen bättre källa än de som arbetar dagligen i regionens verksamheter. Jag har fyllt på min idébank ordentligt denna vecka, säger Carl Dahlin.

 - På senaste regionfullmäktige menade Majoriteten att oppositionen bara lyfter fram utmaningarna. Men exemplet Vimmerby hälsocentral, en välfungerande enhet med bra personaltäthet och lågt hyrberoende är värt att lyfta fram som ett gott exempel, medan 24/7-verksamheten tyvärr tycks bli Länsunionens sorgebarn, avslutar Carl Dahlin (M). 

  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt