Annons:

REPLIK: Vi ser miljöproblemet som ett globalt ansvar

Martin Kirschberg.

REPLIK: Vi ser miljöproblemet som ett globalt ansvar

Att vårda och förvalta vår gemensamma natur är grundläggande för Sverigedemokraterna och därför har miljöfrågorna en central roll i vår politik. Då miljöfrågorna till största del är gränsöverskridande är det viktigt med samarbete inom Europa men minst lika viktigt globalt.

Annons:

Sverigedemokraterna är därför starka förespråkare för internationella samarbeten för att rädda vår miljö. Verklig skillnad för den globala miljön kan endast uppnås genom globala åtgärder.  Med det i åtanke kan det finnas goda skäl för att på EU-nivå genomföra miljöteknisk forskning och tillsammans främja innovation på området.

Ett annat viktigt arbete är att kontinuerligt se över standarder och krav för produkter för att åstadkomma en höjning av ambitionen på miljöområdet, utan att detta medför betydande konkurrensnackdelar. När vi i Sverige ska vara bäst i klassen så får vanligt folk ta kostnaden, inte de som släpper ut mest.  Det riskerar att försämra vår konkurrenskraft och kan, i förlängningen, hota jobben i landet. Så därför måste vi se till lägsta nivån höjs, först inom EU sedan globalt.

*

Eftersom vi ser utsläppshandels-systemet som det mest effektiva, och för näringslivet bäst utvecklade sättet att få ner utsläppen, säger vi nej till en koldioxidskatt på EU-nivå. En koldioxidskatt riskerar dessutom att bli ett sätt för EU att få direkt beskattningsrätt vilket kommer att leda till en växande union och svällande byråkrati. Vi kommer inte att verka för att federalisterna i EU ska få mera makt och Sverige mindre.

Att som SSU anklaga Sverigedemokraterna, i dagens Vimmerby 23 maj, för att inte vilja erkänna miljöproblemet är väldigt lågt. Vi har blicken på globala lösningar. Inte bara inom EU. För klimatet stannar inte utanför EU:s gränser utan det blåser även in hit.

Men ni har rätt i det ni säger att det är allas ansvar men till skillnad från er så ser vi det som en global fråga, inte enbart en EU-fråga. EU:s utsläppshandelssystem är det mest effektiva verktyget inom EU för att minska utsläppen av växthusgaser och att fasa ut fossil energi på ett kostnadseffektivt sätt.

*

Att ni förespråkar att vi ska åka kollektivt hade kunnat varit en bra sak för miljön men senast igår kunde vi läsa att KLT minskar på antalet linjer och tur tätheter i länet. Det finns många orter i länet som inte längre har en busslinje centralt. Höga bränslepriser är skulden till detta. En mängd tunga miljöskatter gör att kostnaderna skenar iväg för KLT och för vanligt folk, allt för att minska bilåkandet.

Det ironiska är att det är SSU:s egen regeringen, med medlemmar från SSU, som bestämmer över dessa skatter. Skatter som vi ser drabbar dem som måste ha en bil för att få vardagen att gå ihop, de drabbar våra ungdomar som behöver få känna friheten att kunna röra sig inom länet. Vi kan se varför ett gratis sommarkort för de unga bara kommer att vara ett slag i luften när det inte finns några linjer att åka med.

Martin Kirchberg (SD), kandidat till Europaparlamentet

Mika Kotanen (SD), distriktsombudsman

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt