Annons:

SD kritiska till bristande information om sparkraven

Martin Kirschberg. Foto: Ossian Mathiasson

SD kritiska till bristande information om sparkraven

Det allvarliga läget för sjukvården i Region Kalmar län blev tydligt vid tisdagens möte med regionstyrelsen. Detta med anledning av delårsrapporten, som visar fortsatt stort underskott i verksamheten. Sverigedemokraterna reagerar starkt på att man först nyligen fick reda på sparkravet på 100 miljoner kronor, det skriver Martin Kirchberg SD, i ett pressmeddelande.

Annons:

Detta trots att besparingarna uppenbarligen varit kända i flera månader av den styrande majoriteten. SD:s regiongrupp fick informationen från personalen vid ett besök på länssjukhuset.

- Det är orimligt att vi som ansvariga i regionstyrelsen inte får information i god tid när så stora förändringar i förutsättningen för sjukvården planeras, säger Sverigedemokraternas regionråd Martin Kirchberg.

Enligt delårsrapporten, som presenterades idag, är prognosen att hälso- och sjukvårdsförvaltningen kommer att gå 320 mnkr back jämfört med budget. Orsakerna till den allvarliga situationen ligger huvudsakligen i ständigt ökande kostnader för dyr hyrpersonal och den alltför höga nettokostnadsutvecklingen.

- Det är beklämmande med tanke på att vi i SD under många år lagt en mängd förslag för att långsiktigt förbättra personalsituationen i sjukvården. Majoriteten borde vara mera ödmjuka inför våra förslag, säger Martin Kirchberg.

Sverigedemokraterna har lagt förslag om att omprioritera resurser från den svällande byråkratin till att få möjlighet att förbättra arbetsmiljö och arbetsvillkor för att behålla och attrahera fast personal med hög kompetens. Skattekraften har dessutom försämrats i förhållande till de stora vårdbehoven, beroende på de många asyl- och anhöriginvandrarnas låga förvärvsfrekvens.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt