Annons:

DEBATT: Kömiljarden kan rädda liv!

Det är viktigt att patienter i Region Kalmar län inte ska behöva vänta på vård mer än absolut nödvändigt – dels för att minska lidandet, dels för att förhindra att patientens tillstånd förvärras och i värsta fall leder till en förvärrad situation. Men också för att människor inte ska behöva känna oro inför framtiden: ingen ska behöva undra om jag själv eller mina anhöriga kommer få vård när det väl behövs, skriver M och KD i ett pressmeddelande.

Annons:

Det är en av anledningarna till att vi kämpat hårt för att återigen införa en reformerad kömiljard. Kömiljarden premierar tillgänglighet och kortare köer. Vår region liksom andra har här en möjlighet att del av en stor pott pengar om vi levererar förbättrad tillgänglighet. Tyvärr ser det dystert ut för Region Kalmar län.

- Att få vård i rätt tid ska vara en självklarhet när du bli sjuk. Idag är det inte så inom många verksamheter - vare sig i Kalmar län eller i landet. Det är positivt att vi nu ser en ny kömiljard komma till stånd, men det är sorgligt att faran är att vårt län riskerar att bli utan pengar. Vi i M och KD kommer att sätta press på majoriteten så att verksamheterna får rätt förutsättningar för att lyckas, säger Malin Sjölander (M). 

- Kömiljarden är en spark i baken på oss att förbättra tillgängligheten. Konstaterar att vår region ser ut att missa utdelningen då vår tillgänglighet ser ut att bli sämre hösten 2019 än den var hösten 2018. Köerna till sjukvården har ökat under Löfvéns styre och i vårt län sker detsamma nu under Anders Henrikssons (S) styre. Nu krävs en rejäl förstärkning med arbetet att korta vårdköerna i vårt län. Främst för patienternas skull, säger Jimmy Loord (KD).

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt