Annons:

Avslag för oppositions motion –

Malin Sjölander (M) och Jimmy Loord (KD). Foto: Pressbild

Avslag för oppositions motion – "Anmärkningsvärt"

M&KD-Alliansens motion där de yrkade på förändrade budgetrutiner möttes av avslag från majoriteten.

Annons:

M & KD ville tidigarelägga budgetbeslutet och få mer utförliga månadsrapporter. Motionen behandlades på regionfullmäktige den 25 september.

– Att majoriteten i regionfullmäktige beslutar att avslå vår motion är anmärkningsvärt. Motionens intentioner är i grund och botten att fullmäktige och regionstyrelsen ska följa kommunallagen som anger att regionstyrelsen har ett ansvar för att följa upp och ha hand om den ekonomiska utvecklingen i regionen. Vår motions syfte var att lyfta det politiska ledarskapet i regionen och bjuda in till ett brett och fördjupat arbete för att klara de utmaningar som vi nu står inför, säger Malin Sjölander (M). 

– Nu höjer S, C och L skatten. Man hade förstås kunnat välja en annan väg och åtminstone göra ett gediget arbete för att åtminstone försöka skapa en ekonomi i balans. Den politiskt enklaste vägen är förstås att höja skatten. Att låta undersköterskor, restaurangbiträden, butiksanställda och pensionärer få betala priset för majoritetens undlåtenhet att göra ett grovjobb. I vår motion presenterar vi ett antal förslag som vi tror skulle hjälpa oss att få en bättre ekonomisk styrning. En viktig del är att tidigarelägga budgetprocessen. Detta viftas tyvärr bort, säger Jimmy Loord (KD).

  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt