Annons:

Fri sjukvård för alla över 85 år

I Kalmar län har alla invånare över 85 år sedan flera år tillbaka haft tillgång till fri sjukvård. Kalmar län var först i landet att införa detta och det har sedan dess tagits efter av flera, skriver Yvonne Hagberg (S) i en debattartikel.

Annons:

- Vi införde denna åtgärd som en åtgärd för att framförallt stödja kvinnor med låga pensioner. Men vi är också en av de regionerna som har den allra äldsta befolkningen. Därför vill jag nu fråga Jimmy Loord (KD) varför Kristdemokraterna vill ta bort den fria sjukvården för de som är över 85, skriver Yvonne Hagberg (S), ansvarigt regionråd för primärvård.

Kristdemokraterna lyfter ofta, både på nationell som regional nivå, att man är ett parti för äldre och att man främst syftar på att lyfta de äldres behov i samhället.

 - Just därför är det så märkligt att man väljer att slopa den fria sjukvården för den här gruppen. Jimmy Loord och Kristdemokraterna måste kunna svara på hur man tycker att detta överensstämmer med den politik man säger sig vilja driva. Ett förslag som verkligen drabbar de mest sköra i vårt samhälle, skriver Yvonne Hagberg (S).

 

  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt