Annons:

S: Vi ska jobba oss ur krisen

Coronaviruset är i första hand en fara för människors liv och hälsa och smittläget är fortfarande mycket allvarligt. Vårt fokus just nu är att minska smittspridningen. Samtidigt har pandemin orsakat den värsta krisen på svensk arbetsmarknad i modern tid.  Vi måste se till att under denna svåra tid stärka Sverige: vi ska jobba oss ur krisen. Men om du blir arbetslös ska du ha en ekonomisk trygghet medan du söker nytt jobb. Därför lägger vi en historiskt stor budget för att säkra jobben i hela landet.

Annons:

Coronaviruset har lett till en global ekonomisk kris. I Sverige och i våra viktigaste exportländer går företag omkull och arbetslösheten stiger snabbt. Många jobb försvinner för gott och måste ersättas av nya. Arbetslösheten är inte bara ett problem för den som blir av med jobbet utan något som angår oss alla. Tillåter vi arbetslösheten att bita sig fast riskerar vi vår välfärd.

Därför lägger vi en historisk stor budget med satsningar som beräknas skapa 75 000 jobb under 2021.

Vi ska återstarta Sverige genom att investera i det som bygger Sverige starkt och hållbart: I Välfärden. I infrastruktur. I industrin. Det skapar jobb här och nu men också i framtiden.

Det viktigaste just nu är människors liv och hälsa och att stoppa smittspridningen. Vi lägger nu med vår budget grunden för en tryggare sjukvård och äldreomsorg, fler jobb, fler poliser, minskade klimatutsläpp och allt annat som Sverige behöver.

*

Arbetsförmedlingen ska stärkas för att kunna stötta fler, fler platser på yrkesutbildningar, fler ska få tillgång till matchningstjänster, intensivår, introduktionsjobb och extratjänster är några av många insatser som görs i budgeten för att fler ska kunna gå tillbaka till yrkeslivet.

Men arbetslinjen står inte i motsats till trygghet för löntagare. De går hand i hand. Vi är stolta över att förlänga en a-kassa för fler med högre ersättning. Det gör skillnad för hur vi tar oss igenom denna kris.

Budgeten för 2021 är en historisk budget som ska ta oss ur krisen, fler ska komma i jobb samtidigt som vi säkrar tryggheten för tusentals arbetare.

Tomas Kronståhl, riksdagsledamot (S) Kalmar län
Laila Naraghi, riksdagsledamot (S) Kalmar län
Björn Petersson, riksdagsledamot (S) Kalmar län
Nermina Mizimovic, riksdagsledamot (S) Kalmar län

Annons:

Gästskribent

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt