Annons:

DEBATT: Riv men behåll ett av hyreshusen i Virserum

Monica Bergh (KD) har skrivit ett debattinlägg efter tisdagens studiebesök vid de rivningshotade lägenheterna på Bastugatan i Virserum. Foto: Ossian Mathiasson

DEBATT: Riv men behåll ett av hyreshusen i Virserum

Under tisdagen gjorde företrädare för olika partier studiebesök på Bastugatan och de hus som är föremål för kommande rivning. 

Annons:

Det vi fick se var många lägenheter som är i stort behov av renovering. Men det allvarligaste i husen som är föremål för rivning är nog befogad oro, för vatten och värmesystemet som finns i alla golv. Dessa vattenledningar är på väg att rosta sönder och det skulle skapa total kaos och helt enorma kostnader om lägenhet efter lägenhet fick vattenskador. Därför finns starka motiv för att det inte är ekonomiskt försvarbart att behålla dessa hus på Bastugatan.

Men trots detta så finns ett hus som skulle kunna byggas om och skapa ett erbjudande om marknära bostäder. Det är huset där man tidigare sänkte taket och som heter Väduren och ligger närmast de husen på Bastugatan som ska vara kvar.

Jag tror att det kommer att finnas efterfrågan på marknära bostäder för olika åldrar men framförallt för äldre. Vi såg hur snabbt efterfrågan fanns vid Ekliden liksom vid ombyggnationen av Strandskolan. På liknande sätt skulle jag vilja att man utreder förutsättningarna att behålla det huset som kan erbjuda marknära boende också på Bastugatan.

Monica Bergh (KD), kommunfullmäktigeledamot i Hultsfreds kommun

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt