Annons:

Bilden är en genrebild. Foto: MostPhotos

Gryningspyromanen ska ha klippt av sin fotboja – misstänks för ny brand

Den så kallade gryningspyromanen Ulf Borgström har klippt av sin elektroniska fotboja. Det uppger Aftonbladet på torsdagen. 

Annons:

Det ska ha varit tidigare i veckan som Ulf Borgström, känd som gryningspyromanen, klippte av sin fotboja. Frivården ska ha upptäckt att man inte längre kunde få in GPS-signaler som visade var han befann sig, enligt TT.

Borgström har avtjänat sitt senaste straff för en anlagd brand vid socialförvaltningens kontor i Köping.

Enligt uppgifter till Aftonbladet ska polisen nu misstänka den så kallade gryningspyromanen för en brand i en kulturhistorisk byggnad norr om Köping på torsdagsmorgonen. Branden utreds som mordbrand och den tekniska undersökningen tyder på att branden är anlagd. Polisen har inte bekräftat uppgifterna om att man har en skäligen misstänkt.

Ulf Borgström har varit ute ur fängelset sedan i maj månad, men burit fotboja under sin villkorliga frigivning. 

I slutet av 00-talet eldhärjades flera betydelsefulla byggnader i vår region. Det handlade bland annat om Ösjöfors pappersbruk, Emil i Lönnebergas snickerboa, Astrid Lindgrens barndomshem och Pelarne kyrka.

Gryningspyromanen Ulf Borgström misstänktes för bränderna, men har aldrig dömts för någon av bränderna runt Vimmerby. 

2011 dömdes han till åtta års fängelse för en grov mordbrand i ett hyreshus i Ystad. Nyligen sände SVT en dokumentär om honom. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt