Annons:

Rånförsök mot VH:s pantstation – ideella krafter utsattes:

Två gärningspersoner tog sig in på Vimmerby Hockeys pantstation och försökte få med sig föreningens dagskassa på torsdagen. Foto: Ossian Mathiasson

Rånförsök mot VH:s pantstation – ideella krafter utsattes: "Gör mig frustrerad"

Vimmerby Hockey utsattes för ett rånförsök på torsdagen. Två gärningspersoner tog sig in i klubbens pantstation på Stångågatan och försökte få med sig föreningens dagskassa. 
– Det är bara bedrövligt, säger VH:s ordförande Anita Westerback. 

Annons:

Två gärningspersoner tog sig in i Vimmerby Hockeys pantstation och försökte med våld eller hot om våld få med sig föreningens dagskassa. Gärningspersonerna fick inte med sig något och avvek till fots. 

Polis beordrades till platsen och pratade med de två medarbetarna som blev utsatta för rånförsöket. 

Vimmerby Hockeys ordförande Anita Westerback sitter på klubbens kansli tillsammans med sportchefen Pelle Johansson och kanslisten Théa Björkén när vår tidning når henne. 

– Jag stack från jobbet när jag fick information om vad som hade hänt och det är bedrövligt. Jag, Pelle och Thea satt precis och pratade om hur vi ska tackla det som hänt och vad vi ska hitta för lösningar för pantstationen framöver, säger Anita Westerback. 

"Vet inte när och om reaktionen kommer"

VH:s sportchef Pelle Johansson tycker att det som hänt är beklagligt. 

– Det är sjukt tråkigt att det ska behöva vara så här. Det drabbar i det här fallet inte hockeyn förutom att det är två personer som jobbar nere på pantstationen och blir drabbade personligt, säger Pelle Johansson. 

– Det känns extra jäkligt i och med att det är vår Offside-personal som jobbar ideellt på pantstationen. Att de ska behöva bli utsatta för sånt här gör mig frustrerad, säger Anita Westerback.

Hur mår de berörda personerna som blev utsatta för rånförsöket?

– Fysiskt mår de bra, men sedan är det självklart en jobbig situation, säger Pelle Johansson.  

– Jag har pratat lite grann med dem, men man vet inte när och om reaktionen kommer. Vi får avvakta och se hur de drabbade personerna mår, säger Anita Westerback.

Håller stängt tills vidare

Klubben stängde pantstationen direkt efter händelsen och håller stängt även i morgon (fredag). När pantstationen kan öppna igen är oklart. 

– Det är klart att vi måste fortsätta med pantstationens verksamhet men det som blir en fråga för oss att ta tag i är kontanthanteringen. Vi måste kolla och undersöka vilka personer som vill jobba på pantstationen och hur vi gör med hanteringen av kontanter, säger Pelle Johansson. 

– Det finns ingen direkt lösning här och nu i dag. Det är något som vi får prata vidare om och se vad vi kan hitta för lösningar. Det är viktigt att det fungerar och att de som jobbar på pantstationen kan vara bekväma i rollen, säger Anita Westerback. 

Supporterklubben Offside driver Vimmerby Hockeys pantstation och pengarna går oavkortat till föreningens verksamhet. 

– Det är pensionärer som brinner för hockeyn och är guld värda på alla sätt. Det är jättejobbigt att det just är ideellt arbetande människor som blir utsatta för detta. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt