Annons:

Blev påkommen med att snatta – knuffade omkull och hotade butiksanställd

En butiksanställd på Coop Konsum i Målilla blev hotad och omkullknuffad av en snattare under gårdagskvällen. Foto: Ossian Mathiasson

Blev påkommen med att snatta – knuffade omkull och hotade butiksanställd

När butikspersonal på Coop Konsum i Målilla konfronterade en snattare blev han våldsam.
Han puttade undan, hotade och knuffade omkull den anställde i snön utanför butiken.
– Det är jäkligt allvarligt, säger butikschefen Jessica Nilsson.

Annons:

Strax före klockan 20.00 på lördagskvällen kom det in en man på Coop Konsum i Målilla, som personalen har haft koll på ett bra tag.

Personalen såg via en övervakningskamera hur mannen plockade på sig varor och när han skulle lämna butiken konfronterades han av den anledningen.

"Hör att han hotar henne"

En kvinnlig butiksanställd tog honom i foajén och sa till honom att ta fram varorna som han hade plockat på sig.

Då knuffade mannen den butiksanställde åt sidan och gick ut från butiken men hon följde efter och utanför butiken blev hon omkullknuffad i snön.

– Då ringer hon mig att jag hör genom telefonen att han hotar att han ska slå henne. Han kastade av sig lite varor och försvann sedan till fots från platsen. Hon blev hotad två gånger av honom, säger butikschefen Jessica Nilsson.

Hur ser du på händelsen?

– Jag tycker att det är jäkligt allvarligt när mina anställda blir hotade och omkullknuffade. Det är väldigt allvarligt, vi har gjort en anmälan om stöld, våld och hot, säger Nilsson.

De har sett på övervakningskameran att det stod en bil utanför entrén och skulle precis åka därifrån när händelsen inträffade. 

– Vi vill gärna komma i kontakt med den personen.  

"Tufft den sista tiden"

Det är inte försök gången som Coop Konsum har blivit utsatta för stölder på sistone.

– Det har varit väldigt tufft den sista tiden. Det händer något varje vecka. Allt polisanmäls. Det är riktigt jobbigt, man har inte tillgång till någon polis som man hade förr. Man får nästan be om ursäkt för att vi ringer och säger att det har hänt något, säger hon.  

Så polisen dök inte upp?

– Nej. Jag ringde och de tog upp min anmälan och bad mig spara filmerna. Han har hotat att slå henne två gånger och knuffat så hon ramlar, jag tycker att det är allvarligt.

Kan ni vidta några åtgärder?

– Det skulle väl i så fall vara vakter men det kan man inte ha överallt och varje kväll, tyvärr. Vi har kameror och överfallslarm men det är inte till så mycket hjälp. Vi behöver fler poliser, så är det.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt