Annons:

Ännu en man döms för bokföringsbrott – bokförde inte bil- och skrothandel

Mannen bokförde inte sin bil- och skrothandel och döms nu för tre fall av bokföringsbrott. Foto: Arkiv

Ännu en man döms för bokföringsbrott – bokförde inte bil- och skrothandel

En man i 50-årsåldern döms i Kalmar Tingsrätt för tre fall av bokföringsbrott. Mannen köpte skrot och bilar och sålde det vidare och nu dömer tingsrätten mannen till skyddstillsyn och tre års näringsförbud.

Annons:

Mannen är bosatt i Hultsfred och har under tre år bedrivit en verksamhet där han köpt och sålt skrot och bilar utan att ha någon bokföring till det. Tingsrätten i Kalmar menar att mannen varit oaktsam och inte satt sig in i kraven på bokföringsskyldighet för verksamheten. Nu döms han för tre fall av bokföringsbrott.

Tingsrätten höll inte med åklagaren

Åklagaren ville se gärningarna bedömas som grova bokföringsbrott men tingsrätten valde att bedöma dem som bokföringsbrott av den normala graden. Mannen döms till skyddstillsyn efter frivårdens rekommendation och får även tre års näringsförbud. Tingsrätten anser att mannen inte begått gärningarna uppsåtligen.

Det är inte första gången mannen döms för ett sådant brott. 2007 dömdes han till fängelse i ett år och sex månader för grovt bokföringsbrott, bokföringsbrott och bedrägeri. Han förekommer även under 14 avsnitt i belastningsregistret.

Annons:

Haris Dreco

redaktion@dagenshultsfred.se

Praktikant

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt