Annons:

Misstänks för könsstympning av ung flicka – döms för annat brott

Förra veckan häktades en kvinna i Västerviks kommun misstänkt för att ha könsstympat en ung flicka. Nu har hon dömts till fängelse för grov fridskränkning mot sin egen dotter.

Annons:

I förra veckan blev en kvinna i 30-årsåldern häktad misstänkt för att ha könsstympat en ung flicka. På tisdagen föll domen mot kvinnan i ett annat ärende. 

Kvinnan döms för grov fridskränkning mot sin egen dotter. 

Kränkningarna av kvinnan ska enligt domen ha börjat under 2017 och fortsatt fram till sommaren 2018. 

Enligt domen ska mamman ha bränt sin doter med en varm panna, kastat en gaffel på henne, misshandlat henne genom att slå henne med både tillhyggen och händerna. Hon ska även ha bitit sin dotter, hotat henne och sagt att hon ska slå henne.

Avslöjades av lärare

I tingsrätten har kvinnan erkänt att hon har bitit sin dotter och sagt att hon skulle slå henne. Övriga brott nekar hon till. 

Men tingsrätten går inte på den linjen. I stället anser man att dottern har gett ett trovärdigt intryck när hon har berättat vad som har hänt. 

Vad flickan har utsatts för avslöjades när hon hade slängt något som mamman ville spara. Kvinnan ska då ha slagit flickan med knytnäven samt bitit och rivit henne. Mamman ska också ha sagt att hon skulle slå henne om sopbilen kom och hämtade det hon hade slängt. 

Då valde flickan att ringa sin lärare och berätta att hon skulle bli sen till skolan eftersom hon behövde leta bland soporna. En annan lärare gick då hem till flickan, som berättade om vad som hade hänt. Händelsen blev sedermera anmäld till både polis och socialtjänst. 

Kvinnan döms till ett års fängelse och ska betala 35 000 kronor i skadestånd till dottern.

Domen kan överklagas till högre instans.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt