Annons:

Åldringar utsatta för fräcka stölder – ligan har härjat i kommunen

Två gifta par har åtalats misstänkta för att ha lurat sig in hos mer än 30 äldre personer och stulit deras guld- och värdesaker, bland annat i Hultsfred och Virserum.

Annons:

Det är SVT Gävleborg som skriver att de fyra personerna har åtalats vid Hudiksvalls tingsrätt då deras brottslighet har gett dem ett liv i lyx. 

De lurade sig in hos äldre personer under en månads tid genom att åka runt i södra och mellersta Sverige och åtalet gäller ett 30-tal brott över hela landet, bland annat i Virserum och Hultsfred. 

– De har lurat sig in i deras bostäder genom att en av kvinnorna har ringt på och bett om att få fylla på en flaska vatten eller sagt att hon är utsvulten och ber om något att äta. Medan hon fått vatten eller mat har den andra kvinnan gått in och rensat bostaden på guld, pengar och värdesaker, säger Roger Wiik, polisens utredare i Hudiksvall, till SVT.

Enligt SVT Gävleborg bor paren i stora nybyggda villor i en liten stad i östra Rumänien och har blivit rika på äldrebrotten i Sverige. Åtalet består av 34 olika punkter gällande 22 fall av grov stöld och tolv fall av försök till grov stöld. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt