Annons:

Butiksägare döms för smuggelbrott – hade utländska cigaretter

En butiksägare döms för smuggelbrott. Foto: Pixabay

Butiksägare döms för smuggelbrott – hade utländska cigaretter

En butiksägare i Hultsfreds kommun döms för olovlig befattning med smuggelgods. Mannen hade utländska cigaretter i sin butik.
Straffet blir dagsböter på 6 000 kronor.

Annons:

Det var förra året som polisen och Tullverket slog till mot mannens butik i Hultsfreds kommun. Bakom disken och i ett förrådsutrymme anträffades en mängd tobak. Mannen har vidgått de faktiska omständigheterna, men hävdat att tobaken är inköpt för eget bruk.

I förhör har mannen uppgett att han träffade en person på en parkeringsplats i Malmö. Personen frågade om han ville köpa cigaretter och uppgav att allt var lagligt. Mannen köpte nästan 3 500 cigaretter samt drygt 7,3 kilo röktobak. Tobaksvarorna skulle ha belagts med sammanlagt drygt 19 000 kronor i tobaksskatt.

Mannen har sagt att han röker två och ett halvt paket cigaretter om dagen och att betalade 200 kronor per limpa och inte reflekterade över priset.

Enligt tingsrätten är det uppenbart att butiksägaren mot bakgrund av att han köpte en stor mängd tobak med utländsk text insåg att tobaken hade varit föremål för brott enligt bestämmelserna i lagen om straff för smuggligt. Att tobaken köptes in för eget bruk avfärdar tingsrätten.

Mannen ska betala dagsböter på 6 000 kronor och den kvarvarande tobaken ska förverkas.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt