Annons:

Lurade åldringar i Hultsfreds kommun – döms till fängelse och utvisning

Den utländska ligan döms till fängelse och utvisning. Foto: Pixabay

Lurade åldringar i Hultsfreds kommun – döms till fängelse och utvisning

Två gifta par lurade sig in hos mer än 20 äldre personer och stal guld, pengar och andra värdesaker, bland annat i Hultsfred och Virserum. Nu döms de till två år och sex månader i fängelse.
De ska också utvisas efter avtjänat straff.

Annons:

Ligan, som består av två gifta par, kom till Sverige under slutet av 2017. Förklaringen till att de åkte till Sverige från Rumänien varierar från kvartetten, men när pengarna var slut ska de ha börjat att stjäla.

De åkte runt i stora delar av södra Sverige och gav sig på äldre personer, oftast mellan 80 och 100 år gamla, i deras hem.

Kvinnorna gick in i hemmen och en av dem försökte att distrahera offret. Inne i hemmen stal de guldföremål och kontanter.

En 91-årig kvinna i Emmaboda blev bestulen på både sina egna och sin mors förlovnings- och vigselringar.

”De tog sådana saker som var mig så kära, det var det värsta de kunde göra mot mig” har 91-åringen sagt i förhör.

Två personer i Hultsfreds kommun fick besök av kvinnorna utan att stölderna blev lyckade. En person i Hultsfred blev dock bestulen. Hos den 93-åriga kvinnan kom de över smycken till ett värde av 6 000 kronor.

Utvisas i tio år

De fyra personerna, som samtliga är kring 30-årsstrecket är dömda för liknande brott i andra länder, men aldrig i sitt hemland eller Sverige tidigare. 

Nu döms de för 22 fall av grov stöld och tolv fall av försök till grov stöld. 

Åklagaren hade yrkat på fyra års fängelse, men Hudiksvalls tingsrätt ger dem en mildare påföljd. Kvartetten döms till fängelse i två år och sex månader.

Efter avtjänat straff ska samtliga utvisas ur Sverige. Åklagaren ville att de skulle utvisas utan tidsbegränsning, men tingsrätten skriver att utvisningar ska tidsbegränsas om det inte är särskilt allvarlig brottsligheten.

I stället utvisas de i tio år, men kan sedan återvända till Sverige.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt